Viimased kolm aastat Kalev/Cramos mänginud Škele on "Pealtnägija" andmetel Lätis ühele ärimehele võlgu umbes 90 000 eurot, kuid seda tagasi nõuda ei saa, sest korvpalluril pole vara ja isegi mitte pangakontot, mida arestida.

Läti ettevõtjat esindava juristi Reimo Metsa väitel on Kalev/Cramo ja Škele sõlminud salajase sobingu, et varjata korvpalluri sissetulekuid kohtutäituri eest.

Klubi president Ivar Valdmaa teatas "Pealtnägijale", et Škele saab klubilt vaid tasuta auto ja korteri kasutamiseks ning väikese rahalise kompensatsiooni. Paberite järgi pole aga korvpalliklubi viimase 1,5 aasta jooksul lätlasele maksnud mitte sentigi.

"Ta saab meilt vaid minimaalse raha, et ära elada," kommenteeris Valdmaa. "Kui päris aus olla, siis Škele on ka meile võlgu. Tal oli vaja laenu maksmiseks raha, me andsime talle, kuid ta pole seda siiani tagasi maksnud."

Valdmaa lisas, et Škele on suurepärane korvpallur, kuid ebaõnnestunud ärimees. "Tal oli Lätis ühe sõbraga firma, andis oma rahad sinna ja rumala peaga ka mingi käenduse. Selle tõttu on tal see jama praegu kaelas," rääkis Valdmaa.

Maksuameti esindajate väitel ei vasta see kindlasti tõele, et Škele mängib Kalevis tasuta. Kalev/Cramo maksvat Škelele küll palka, kuid seda sularahas ja stipendiumina, mille pealt makse ei maksta. Väidetavalt on Škele palk 7000 - 10 000 eurot kuus.

Kalev/Cramo pole kaugeltki ainus Eesti korvpalliklubi, kelle tegevuse vastu Maksuamet huvi tunneb. Ka paljud teised meeskonnad maksavad Maksuameti hinnangul oma välismängijatele vähemalt osa palgast läbi maksuvabade stipendiumite.