Elektrikatkestus Valgas

5. detsembril vallutasid Eestit erinevad tormipuhangud ja puutumata ei jäänud ka korvpall. Nimelt leidis keset Valga-Valka/Maks&Mooritsa ning Rakvere Tarva lahingut aset elektrikatkestus. Esimese poolaja lõpuni oli jäänud veel 55 sekundit, kui järsku Valga Spordihallis tormi tõttu tuled kustu läksid. Umbes 10-minutilise pausi järel sai mäng siiski taas jätkuda ja poolajale mindi juba 51:51 viigiseisul. Lõpuks võttis Tarvas aga kindla 104:82 võidu.

Kalev/Cramo töövõimetu buss

Põhiturniiri täiseduga läbinud Kalev/Cramole algas hooaeg kergema ehmatusega, kui nende tiimibuss teel TÜ/Rockiga mängule töötamast lakkas. Lõpuks siiski kohale jõuti ja 81:73 võit võeti. Kurioossel kombel ei jäänud see tänavu ainsaks sääraseks intsidendiks ja nii pidid kalevlased sarnase probleemiga maadlema ka VTB Ühisliiga võõrsilmängus kasahhide Astanaga.

Visked, visked, visked

Kodusest korvpalliliigast ei puudu ühelgi hooajal ka ahhetamapanevad viimase hetke kolmesed või lihtsalt hullud visked omalt väljakupoolelt. Kui miljoneid vaatamisi kogunud Armands Škele "võimatu vise" 2012. aastast elab juba ammu internetiavarustes oma elu, siis senise liiga-aasta emotsionaalseim korv sündis ilmselt Joonas Järveläineni käe läbi, kes viimasel sekundil teele saadetud "linnukesega" Pärnu Sadamale 87:86 võidu TLÜ/Kalevi üle tõi.

Gert Dorbeku viskekontsert

Ühe meeldejäävaima viskekontserdi 3-punkti joone tagant pakkus veebruari keskel aga Gert Dorbek, kes 105:84 võidumängus TLÜ/Kalevit koguni 9 kaugviskega kostitas. Kokku kogunes TÜ/Rocki mängumehe saldole tol päeval 31 silma. Võimas!

Corey Raley-Rossi võimas debüüt vanema venna silme all

Lubava alguse siinses meistriliigas tegi ka TTÜ täiendus Corey Raley-Ross, kes oma debüütmängus Kalev/Cramo vastu 22 punktiga üleplatsimeheks kerkis. Sealjuures viskas ta oma esimese korvi just vanema venna Brandise vastu. Paraku Rait Käbini hoolealused tolle kohtumise siiski 84:100 kaotasid, ka noorem Raley-Ross hiljem enam oodatud minekut näidanud pole.

Brandis Raley-Rossi harv ere hetk Kalev/Cramo särgis

Jätkates Raley-Rosside "dünastiaga", mainime ära ka hooaega Kalev/Cramos alustanud Brandis Raley-Rossi, kes Alar Varraku juhendataval tiimil oktoobri keskel TLÜ/Kalevi vastu 7:15 kaotusseisust välja tulla aitas ja kalevlased avaveerandi 20:17 võiduni juhtis. Eriti muljetavaldav oli just esimese veerandi viimane kolmene, mille ameeriklane väga keerulisest asendist läbi rõnga saatis. Paraku tema edasine hooaeg oodatult ei kulgenud ja nii lahkus Raley-Ross Kalev/Cramost juba enne jõule. Vahepealse eksirännakuga Leetu on ta nüüd tagasi Rakvere Tarvas, kus Andres Sõbra käe all siinsele korvpallipublikule teada-tuntud viskekindlust otsib.

Fookuses vilemehed

Paratamatult ei saa me üle ega ümber ka mänge ohjavatest vilemeestest. Sa võid nende otsustega nõustuda või mitte nõustuda, aga kõneainet nad pika hooaja peale kahtlemata pakuvad. Alustuseks "stiilinäide", kus TLÜ/Kalevi mängumees Henry-Edward Aimre vaid kahe ja poole minutiga kõik viis viga ära tegi ja tagasi pingile taandus.

Draama Rocki - Tarva kohtumise teisel lisaajal

Ehk skandaalimaigulisem intsident leidis aset aga põhihooaja ühes suurimas thrilleris, kus Tarvas teise lisaaja järel Rockile 104:109 alla vandus. Mängujärgselt pakkus aga palju kõneainet teisel lisaajal Rocki 102:99 eduseisul aset leidnud intsident, kus Tarva keskmängija Brandon Goode pani kulbi Gert Dorbeki viskele ja kohtunike hinnangul läks pall Goode'ist auti, kui Rockile jäi rünnakuaega veel viis sekundit. Kohtunike lauast liigutati Rocki rünnakukell aga palli mängu pannes viielt sekundilt hoopis 24 sekundile.

"Viis sekundit oli rünnakuaega neil! Ja nad mängisid kaheksa või üheksa sekundit ja tegid korvi. Kõik tunnistavad, et kell ei helisenud, kõik näevad! Ja läkski sinna kogu mäng!" teatas Sõber mängujärgses Delfi TV intervjuus.

Kas Aleksejevs lõi Paasojat või mitte?

Emotsionaalsust ja intriigi ei jäänud puudu ka jaanuari lõpu kohtumises Avis Rapla ning Valga-Valka/Maks&Mooritsa vahelises kohtumises, kus kohtunikud lätlase Jurijs Aleksejevsi löögiliigutuse eest platsilt eemaldasid. Rapla võitis lõpuks selle emotsionaalse mängu 99:93 (26:19, 19:24, 27:23, 27:27).