Leedu finantskuritegude uurimise talituse Klaipeda piirkondliku ameti poolt läbi viidud kohtueelse uurimise kohaselt sõlmis Kurauskas aastatel 2012–2016 USA ja Eesti ettevõtetega fiktiivsed kokkuleppeid oma klubi sportlaste ja treenerite kohta, et maksudest kõrvale hoida.

Kahtlustatakse, et osa välismaal registreeritud ettevõtetelt laekunud vahenditest kanti Klaipeda klubile, treeneritele ja sportlastele, kuid ülejäänud raha läks kaduma. Uurimise kohaselt on kadunud 490 000 eurot.

Klubi kasutas maksudest kõrvalehoidmiseks skeemi, kus 33-le Neptunase treenerile ja sportlasele maksti osa palgast soodusmaksustamise alla kuuluvate ettevõtete kaudu. Finantskuritegude talituse kogutud andmed viitavad sellele, et klubi raamatupidamises nende palkade maksmise kohta arvestust ei peetud ja seega ei tasutud nende pealt ka makse. Hinnanguliselt jäeti Leedu maksuametile maksmata üle 166 000 euro.

Uurimisel selgus ka, et USA-s registreeritud ettevõtte juht M. I. sai Neptunaselt kuritegelikul teel kogutud 308 000 eurot ning pesi selle puhtaks, kandes raha teiste välisettevõtete ja füüsiliste isikute kontodele.

Kurauskas vabastati Neptunase klubi direktori kohalt 2017. aastal. Enne seda töötas endine korvpallur selles ametis seitse aastat.

Alates eelmise aasta sügisest töötab 41-aastane Kurauskas Leedu kõrgliigaklubi Alytuse Dzukija abitreenerina. Peatreeneriks on seal makedoonlane Nikola Vasilev.