Tarvas esitas protesti reeglitekohaselt ja õigeaegselt pärast mängu, vaid lisaselgitus ja tagastisraha laekusid kaks päeva hiljem ehk 6. märtsil, teatas Korvpalliliit.

Tutvunud Rakvere Tarvase võistkonna protestiga, teisalt kõnealuse mängu komissari, kolme kohtuniku ning rünnakuaja kella operaatori poolt saadud selgitustega, samuti videomaterjaliga antud olukorrast ning lähtudes korvpallireeglitest, on korvpalliliidu peakohtuniku otsus: „Mitte rahuldada protesti Tartus 4.03.2016 toimunud mänguolukorra lahenduse osas. Vastavalt korvpallireeglitele ei saa seda olukorda enam pärast mängu muuta. Eksituse parandamiseks oleks pidanud selle avastama (või: sellele tähelepanu juhtima) koheselt järelejäänud rünnaku ajal või peale korvi.“

"Videost (vaata alltoodult) on ka näha, et mitte ükski mängija ega treener ei juhi sellele eksimusele tähelepanu kogu järelejäänud rünnaku jooksul, mis oleks võinud aidata kaasa eksituse parandamisele jooksvalt mänguolukorra käigus või selle lõppedes. Seega võttis KMLi peakohtunik vastu otsuse mitte rahuldada protesti mängu tulemuse osas, kuna arutluse all olnud olukord ei ole parandatav eksitus," seisab Korvpalliliidu pressiteates.

Tarvas vaidlustas kohtumise tulemuse seoses teisel lisaajal Rocki 102:99 eduseisul juhtunud intsidendiga, kus kohtunikud lasid läbi ilmselge prohmaka. Tarvase keskmängija Brandon Goode pani sel hetkel kulbi Gert Dorbeki viskele ja kohtunike hinnangul läks pall Goode'ist auti, kui Rockile jäi rünnakuaega veel viis sekundit. Kohtunike lauast liigutati Rocki rünnakukell aga palli mängu pannes viielt sekundilt hoopis 24 sekundile.

Video kõnealusest intsidendist: