Kuna üks korvpallitreener oli andnud plaanitava kihlveopettuse kohta vihje, kutsuti korvpalliliidu poolt mängueelsel hommikul kokku koosolek, kuhu paluti TLÜ/Kalevi ja Kalev/Cramo esindajad. Korvpalliliidu poolt osalesid nii president Jüri Ratas kui peasekretär Keio Kuhi.

"Meil oli koosolek korvpalliliidu ja meeskondade esindajate vahel, et olukorda ennetada, et vahetada infot. Leppisime kokku, et see info viiakse kõigi meeskonnaliikmeteni, et selline oht on olemas ja seda ära hoida," rääkis Kuhi Delfile.

Kuhi ei soovinud öelda, kellelt kihlveopettuse informatsioon pärines. Väidetavalt oli selleks treeneriks Kalle Klandorf. Delfil ei ole õnnestunud täna Klandorfilt kommentaari saada.

Kuhi kinnitas, et ükski korvpallur ega kohtunik ei soovinud sellele mängule panustada. "Ei, kindlasti mitte. Me rohkem detaile ei tea. Teame, et tehti pakkumine ja see informatsioon jõudis meieni. Meie omakorda informeerisime mõlemat meeskonda," rääkis Kuhi. Täpsustavale küsimusele vastas Kuhi, et "pakkumine oli tehtud ühele võistkonnaliikmele."

Milliseid samme kavatseb korvpalliliit selle intsidendi valguses kihlveopettuste vastases võitluses astuda? "Mitte vaid selle intsidendi valguses. Me oleme juba varem mitmeid samme astunud. Oleme sellele vastavalt korrigeerinud oma juhendeid, teinud vastavaid seminare, oleme algatanud rahvusvahelise projekti naabritega. Meil on ka kokkulepe rahvusvahelise ettevõttega Federbet, kes monitoorib mänge," sõnas Kuhi ja lisas, et sellise teemaga peab kogu aeg tegelema: "Kindlasti on meil kavas täiendavad koolitused mängijatele, treeneritele, kohtunikele ja võistkondade esindajatele."

Klandorfi sõnul oli tegemist nende klubi vastu suunatud rünnakuga, kirjutab ERR Sport. „Usun, et toimus rünnak väljastpoolt meie meeskonnale. Usun, et rünnaku juured on välismaal, proovisid suhelda meiega välismaalasega, aga arvan, et see ei õnnestunud neil,” rääkis Klandorf ETV spordisaatele. „Ma ei tahaks nimesid siin öelda, see jääb esialgu meie ja korvpalliliidu teada. Vaatame, mis esmaspäeval edasi saab.”

Kalev/Cramo võitis neljapäeval TLÜ/Kalevit 86:73.