34-aastane ja 190 cm pikkune Mirkovic, kes mängis kolm eelmist hooaega VTB Ühisliiga klubis Minski Tsmoki, alustas tänavust hooaega Rumeenia kõrgliigaklubis CSM Oradea.

"Hindan CSM Oradeas veedetud aega kõrgelt, tänan CSMi fänne ja organisatsiooni. Olen õnnelik, et alustan nüüd uut peatükki Kalevis," teatas Mirkovic sotsiaalmeedias.

Eelmisel hooajal Ühisliigas viskas Mirkovic 28 mänguga keskmiselt 9,7 punkti (kahepunktivisete tabavus 47,6%, kolmesed 38,1%), jagas 4,6 resultatiivset söötu, võttis 2,4 lauapalli ja tegi 1,5 vaheltlõiget mängu kohta. Viimases korvpalli EMi valiksarjas tõi Mirkovic Bulgaaria koondise eest keskmiselt 12 punkti, 4 resultatiivset söötu ja 5,2 lauapalli.

Kalev teatas täna Facebooki vahendusel: "BC Kalev/Cramo ridadesse lisandub suure tõenäosusega 190cm pikk Branko Mirkovic. Hetkel lepingul veel allkirja pole, aga kui kõik laabub, võib Mirkovic Eestisse jõuda juba homme õhtul. Alar Varraku sõnul otsis ta meeskonda just Harperi sugust mängijat, kes suudaks olla peamiselt nn defencebreaker. „Mirkovocil on kõik eeldused olemas, asendamaks lahkuvat Harperit. Kogenud mängumehena, peaks ta meeskonda tooma korraliku lisakäigu,“ lisas Varrak."

Mirkovic on varem mänginud ka klubides KK Smederevo 1953, KK Pelister, BC Rilski Sportist, PBC Lukoil Academic ja KK Igokea.

Kalevi senine põhitagamängija Demonte Harper siirdus Peterburi Zeniiti.