"Me oleme rääkinud erinevate kandidaatidega ning tema (Sten-Timmu Sokk - toim.) on üks nendest," ütles Sibul mängujuhi otsingute kohta. Tema sõnul on neil ühe mängijaga suusõnaline kokkulepe olemas, aga nad ei saa enne nime avaldada, kui allkiri on lepingul.

Kas uus mängujuht on ikkagi Sten-Timmu Sokk? "Ei oska öelda. Ma ei ole temaga veel lepingut allkirjastanud ja seniks, kuni seda ei ole, ei saa ka midagi rohkem öelda," vastas Sibul.

Pärast uue mängujuhi palkamist on Kalevi meeskond ka komplekteeritud.

Kristjan Kanguriga ei jõutud kokkuleppele

Kalev üritas algavaks hooajaks palgata ka Kristjan Kangurit, kuid sellest ei saanud asja. "Ei jõudnud ühisele lainele. Tal (Kangur) pidi olema ka Itaaliast paar pakkumist. Meie rahakott ei ole nii suur kui itaallastel," selgitas Sibul.
Kristjan Kangur

Kalev/Cramo peatreener, Riias EM-il Eesti korvpallikoondises abitreeneri rolli täitev Alar Varrak ei kinnitanud ega lükanud ümber uudist, et Kangur lükkas tagasi Kalevi pakkumise ning mängujuhiks plaanitakse palgata Sten-Timmu Sokk.

"Oleme paljudele mängijatele – eestlastele ja välismaalastele – kel pole veel klubisid, pakkumise teinud," sõnas Varrak. "Aga see veel ei tähenda, et me neid palkaks. Mängime EM-i ära ja siis hakkame klubi asjadega tegelema."

Neli aastat NBA-s mänginud Josh Boone`värbamise kohta ütles Varrak, et meeskond vajas tsentrit. "Mängijaid oli turul palju, otsustasime võtta Boone’i. Näis. On igasuguseid tituleeritud vendi, kellest pole suurt asja, aga ka neid, kes on mängumehed. Vaatame, kuidas Boone’iga läheb."

Josh Boone (paremal) võitluses Dirk Nowitzkiga

Kalevis kuus uut meest

Kalev on sel suvel aktiivselt oma meeskonda tugevdanud. Lisaks 208 cm pikkuse Boone`i palkamisele on lepinguni jõutud ameeriklase Marco Killingsworthiga (203 cm, mullu Monaco Basketis), ukrainlase Pavlo Krutousiga (195 cm, BC Kiiev), Brandis-Raley Rossiga (191 cm, Rakvere Tarvas), lätlase Rolands Freimanise (210 cm, Kalev/Kaasani Unics) ja Janar Sooga (199 cm, Rapla). Lisaks on Kalev suvel lepinguid pikendanud Eesti koondislaste Rain Veidemani ja Gregor Arbetiga ning meeskonnas jätkab ka Sten Olmre.