„Meil oli hirmus tahtmine hooaja avamäng ära võita. Oleme iga kord kodus alustanud mingite tobedate kaotustega ning meil oli juba hirm või ebausk, et kas see ongi alati nii. Õnneks saime sellest üle. Meie võistkondlik mäng oli väga hea - 22 söötu, rohkelt kiirrünnakuid ja vaheltlõikeid. Ja uus täiendus Ziga Fifolt panustas mängu väga hästi,“ oli Rapla mänedžer Jaak Karp mängujärgselt positiivselt meelestatud.

Esimene veerandaeg möödus tasavägiselt. Kuigi kergelt aktiivsemaks pooleks oli kodumeeskond, ei lasknud Valga neil oma mängu peale suruda ning veerandi lõppedes oli Rapla edu 20:17. Pärast pisikest pausi hakkasid Indrek Ruudu hoolealused veelgi agressiivsemalt mängima, suurendades eduseisu. Poolaja lõppedes oli Rapla edu juba 16 punkti, seisuks 45:29.

Antti Vasar seevastu ei olnud nii positiivselt meelestatud: „Tulemus vastab meie meeskonna hetke olukorrale. Näha on, et kokkumäng võtab aega, aga ma ei tea kas juhtkond suudab oodata nii kaua, et treener saaks seda rakendada. Meie kannatus hakkab katkema, kui treener ei saa meeskonda tööle.“

Teist poolaega alustas Rapla kindlalt, tehes 5 minutiga 17:1 spurdi, millega pandi lõplikult paika mängu saatus. Üheksa mehega Valga Maks & Moorits küll proovis kaotusseisu vähendada, kuid tulutult. Rapla oli leidnud hea hoo, juhtides kolmanda veerandaja lõppedes 78:45.

TYCO Rapla parim oli nende ainus võõrleegionär, Sloveeniast pärit Ziga Fifolt, kes viskas 23 punkti ja korjas lauast 8 palli. Sven Kaldre lisas 21 ning Oliver Metsalu 11 silma. Valgal jõudsid kahekohaliste punktideni kolm meest – Sasha Djordjevic, Kristjan Evart ja Sasha Avalic, kes viskasid vastavalt 16, 15 ja 11 punkti.