Kalev haaras mängu esimestest minutitest initsiatiivi, kuid otsustavat eestminekut kordagi ei teinud. Poolaeg lõppes 43:43 viigiseisuga, viimast kümmet minutit alustati seisul 69:60.

7.33 enne lõppu juhtis Cramo veel 14 punktiga, 4.27 enne lõppu oli vahe sulanud neljale. silmale. Minut enne lõppu tabas Kristo Saage kaugviske, mis viis Valga juhtima 87:84, 17 sekundit enne signaali vähendas Rain Veideman vabavisetest Kalevi kaotusseisu 86:87-le.

Valga tegi siis valesöödu ning Sten-Timmu Sokk viis Kalevi kiirrünnakule ja andis Rolands Freimanisele lähiviskeks korvisöödu. Veel viis sekundit enne lõppu sai korvi all viskele Valga vanameister Valmo Kriisa, kuid Veideman noppis lauapalli ja põrgatas kohtumise lõpuni.

11 punkti visanud Kristo Saage arvas, et korv pidanuks lugema, sest Veideman hüppas vastu korvilauda. "Olime lähedal, aga samas nii kaugel. Kriisale pidanuks kaks punkti kirja minema, sest Veideman lõi käega vastu lauda. Aga näitasime, et kui Kalev natuke ülbelt peale tuleb, on meil ka šanss," ütles Saage.

"Järgmine mäng on neutraalsel väljakul Haapsalus. Meie lähme alati lõpuni võitlema - muud meil siin seerias teha polegi.

Cramo parimana kogus Shawn King 16 punkti ja 10 lauapalli, Freimanise kontole kanti 14 punkti ja 11 lauda. 14 punktiga säras veel Veideman, 13 punkti ja 5 resultatiivse sööduga Sokk. Vaid nelja vahetusmehega mänginud Valga tulemuslikum oli 17 punkti ja 6 lauapalliga Martins Berkis, 17 silma viskas ka Edgars Krumins. Jurijs Aleksejevs kogus 13 punkti ja 8 lauda, Viljar Veski sarnaselt Saagele 11 punkti.

Seeria järgmine mäng toimub teisipäeval kell 18.30 Haapsalus.

Saage intervjuu:

Kalev ja Valga avasid playoff seeria reedel Lõuna-Eestis, kui Tallinna klubi võttis 92:69 võidu.

Ka põhiturniiril võitis mõlemad omavahelised kohtumised kindlalt Kalev, kes pole tänavu koduliigas veel ainsatki kaotust saanud.