„Seis on 1:0. Nagu ma arvasin, andis Rakvere kõva lahingu, kuid jõud oli meie poolel ning ka must hobune, Mario Paiste, kes viskas 28 punkti. Mario on teinud hea hooaja,“ kiitis Kalle Klandorf hea mängu teinud Mario Paistet.

Esimesel veerandil jätkus tasavägist mängu vaid mõneks minutiks. Seejärel sai hea hoo sisse Rakvere Tarvas, kes haaras juhtohjad enda kätte. Tallinna Kalev aga ei andnud alla, vaid haarati initsiatiiv enda kätte, olles omakorda veerandaja lõpus ees 24:20. Pärast pisikest pausi jätkus tasavägine heitlus. Võistkonnad mängisid kui võrdne võrdsega. Poolaja viimastel minutitel tabas aga Tarvas paaril rünnakul järjest, juhtides poolajaks 47:42.

„Mängu esimene poolaeg oli meie käes, aga teine poolaeg ei suutnud enam seda hoida ja Tallinna Kalev tegi 14:0 vahespurdi. Meil ei ole piisavalt jõudu, kaotasime lauas. Aga ei ole hullu, esmaspäeval on juba uus mäng. Mario Paiste on üle pika aja meie korvpallis selline mees, kes on kiire ja võib ära panna kõigile,“ on Andres Sõber uue mängu eel ootusärev.

Teisele poolajale tuli Tallinna Kalev tagasi veelgi näljasemana. Mängiti resultatiivselt rünnaku, tehes 14:0 vahespurdi, haarates liidriohjad omakorda enda kätte ning kasvatades edu esimest korda kahekohalise arvu punktideni. Eduseisu Tallinna klubil hoida ei õnnestunud, kuna enne otsustavat kümmet minutit oli vahe kahanenud 3-punktiliseks, seisuks 61:58. Viimasel veerandajal hoidis Tallinna Kalev eduseisu enda käes, võites esimese pronksikohtumise kindlalt

Tallinna Kalevi poolelt tegi hiigelmängu Mario Paiste, kes viskas kohtumise lõppedes 28 punkti ja korjas lauast 10 palli. Renato Lindmets lisas 14, Asenso Ampim 13 ning Kaido Saks 11 silma. Tarva poolelt tõid Juris Umbrasko ja Mihkel Kurg 15, Kristo Saage 14 ning Giedrius Gustas ja Silver Leppik 11 silma.

Kahe võiduni peetava seeria teine mäng peetakse esmaspäeval, 12. mail, Rakveres ning vajadusel kolmas mäng 14.mail samuti Rakveres. Kõikidest pronksimängudest teeb Delfi TV otseülekande.

Intervjuu Mario Paistega:

Intervjuu Andres Sõbraga:

Intervjuu Kalle Klandorfiga: