Mängujärgselt pakkus aga palju kõneainet intsident, kus Valmo Kriisa 7 sekundit enne lõppu korvi alt teele saadetud vise rõngast välja põrkas.

Pärast mängu Delfile antud intervjuus rääkis Kristo Saage, et tema hinnangul pidanuks Valga-Valka antud olukorrast kaks punkti saama. "Ma arvan, et see oleks pidanud kaks punkti olema, sest ta (Erik Keedus - toim.) lõi ju vastu lauda ja see mõjutas viset - rõngas liikus. Aga ega enam ei ole midagi arvata, läks nii kahjuks."

Eesti korvpalliliidu kohtunike divisjoni juht Aare Halliko leidis, et antud mängu vilemehed (Mart Uuehendrik, Mihkel Männiste, Indrek Kelement - toim.) tegid selles olukorras siiski õige otsuse: "Valga meeskond mängu järel mingit ametlikku protesti sisse ei andnud ja seega kindlasti tulemuse muutmist enam ei tule. Vaatasin ka ise olukorra videost järgi ja selle põhjal tundus küll, et isegi kui Keedusel oli kontakt korvilauaga, siis oli see puude nii minimaalne, et palli sissekukkumist see ei mõjutanud."

"Kohtunikele on säärased olukorrad tihti tõlgendamise küsimus, aga reegel on see, et kui mängija puude lauda või rõngast vibreerima ei pane ja seega ka palli "käitumist" ei mõjuta, siis pole neil põhjust korvi ära lugeda," lisas Halliko.

Vaata dramaatilist lõppu videost (Kriisa intsident alates 0:35):

Valmo Kriisa viimase hetke vise
Valmo Kriisa viimase hetke vise