TTÜ võitis avaveerandi 25:18 ning poolaja 45:44, kuid kolmanda veerandi lõpuks oli kodumeeskond võtnud sisse 67:61 eduseisu ning juhtohje hoiti enda käes kuni lõpuni.

Võitjate parimad olid Dominykas Milka 22 punkti ja 11 lauapalliga, Thomas Droney 15, Zachary Atkinson 14 ja Johnny Berhanemeskel 13 punktiga. TTÜ-l viskasid Kiur Akenpärg 15, Toomas Raadik 14 ning Kristjan Makke ja Rait-Riivo Laane kumbki 13 punkti.

VÕTMEHETK

46 sekundit enne lõppu oli TTÜ suutnud vähe vähendada neljale, aga TLÜ tuli vastaste üle väljaku surve alt välja ning Thomas Droney riputas palli korvi kohale, kust Zach Atkinson palli korvi lajatas. Sellega kasvas TLÜ/Kalevi eduseis kuuele punktile, 82:76, ning kuna järgmisel rünnakul TTÜ ei tabanud, oli Kalevi võidu kindlustatud.

PUNANE NIIT

Pallikaotused otsustavatel hetkedel. TTÜ-l oli neljandal veerandil mitmeid kordi võimalus vahe vähendada kahe, kolme või neljale punktile, kuid tekkinud võimalusi ei suudetud ära kasutada. TTÜ suutis kolmel järjestikusel rünnakul sooritada pallikaotuse ning heast kaitsest ei tulnud tolku.

MÄNGU TEGIJA

TLÜ/Kalevi mängija Dominykas Milka viskas 22 punkti ning võttis maha 11 lauapalli. Thomas Droney lisas 15 punkti, 8 lauapalli ja 7 resultatiivset söötu.

TTÜ kasuks viskas Kiur Akenpärg 15 punkti, Toomas Raadik 14. Kristjan Makke ja Rait-Riivo Laane viskasid 13 silma.

STATISTIKA EI VALETA

TLÜ/Kalev viskas kahepunktiviskeid ligi 10% täpsemini – 60,4% vs 50%. Kolmestel olid täpsemad TTÜ KK mängijad – 37,9% vs 26,3%.
Lauavõitluse võitis TLÜ/Kalev 37 vs 30, resultatiivseid sööte jagas TTÜ KK rohkem – 18 vs 14. Pallikaotusi tegid TTÜ mängijad 12, TLÜ/Kalevi pallurid 10.

NII NAD RÄÄKISID

TTÜ KK peatreener Rait Käbin Delfi TV-le: „Minu meelest kaotasime mängu esimese poolajaga. Teisel veerandil said nad hoo sisse, viskasid 26 punkti. Hiljem oli neid raske pidurdada nii maa-ala kui ka mees mehe kaitsega. Mingi hetk said nad meie rünnaku kinni."

TLÜ/Kalevi peatreener Kalle Klandorf Delfi TV-le: "Algus oli kehva poolne, kaitses olime pehmed. Teisel ja kolmandal veerandil võtsime kokku, kuigi neljas veerand ja mängu lõpp vajus natukene ära, suutsime võita. Mehed jäid kõik terveks, suuremas plaanis ei ole viga, võit on võit. Me polnud algus mängu alguses ja see pole esimene kord. Üritasime mehi üles äratada, aga sellest ei tulnud midagi välja. Poolajal oli profülaktiline vestlus, siis võeti jalad alla ja mängupilt paranes."

MIDA EDASI

TLÜ/Kalevi sai Alexela meistriliigas üheksanda võidu kaheksa kaotuse kõrvale ning tabelis asutakse neljandal positsioonil. TTÜ KK-l on kirjas kuus võitu ja 13 kaotust ning tabelis ollakse kuuendad.

TLÜ/Kalev kohtub järgmisena teisipäeval Rakveres sealse Tarvaga ning järgmise nädala laupäeval sõidetakse külla AVIS Raplale. TTÜ KK peab järgmise mängu teisipäeval võõral väljakul Audentese SG/Noortekoondise vastu ning laupäeval kohtutakse suvepealinnas Pärnu Sadamaga.