Esimese veerandi võitis Kalev/Cramo kuue, poolaja üheksa ja kolmanda veerandaja juba 19 punktiga.

Pidurdamatus hoos olid 18 punkti visanud Mark Tollefsen ja Branko Mirkovic, kellest viimane nimetati ka finaalseeria MVP-ks. Cedrik Simmons tõi Kalevile 12 silma. Rapla resultatiivseim oli Domen Bratoz 22 punktiga, Indrek Kaujpank lisas 13 ja Thomas van der Mars 10 punkti.

Aivar Kuusmaa: "Mis me korvpallist enam räägime... Tahaks õnnitleda Kalevit. Ega Rapla ka sitta hooaega ei teinud! Olen uhke oma kuttide üle. Siin oli kvaliteedi vahe nii suur - Mirkovic, Simmons, Tollefsen ja Sokk tegid super finaali. Kaks mängu olime lähedal, ei saanud kätte, aga ei ole hullu. Tahaks nüüd vähe magada."

Alar Varrak: "Ma siin ütlesin küll peale kolmandat mängu, et treeneri võit. Kolmandas mängus treener polnud hea. Tegime tõsised korrektuurid kolmanda ja neljanda mängu vahel. See kajastub ka tänases skooris. Ütleme nii, et Kalev/Cramole on meistritiitli võitmine kohustus. Meil on kõige suurem eelarve ja tasemel mängijad. Võime teiste sarjade koha pealt heietada, aga Eestis oleme me parimad."

Mängu tipphetked:

Esimesed kolm mängu on võitnud Kalev, kuid Rapla on kõigis neis vägeva lahingu pakkunud. Kui avakohtumises Tallinnas läks külalistel mäng käest kolmanda veerandiga ja lõpuks saadi 20-punktiline kaotus, siis järgnevad matšid said lõpplahenduse alles lõpusekunditel. Nii teise mängu Tallinnas kui neli päeva tagasi Raplas peetud kolmanda vaatuse võitis Kalev vaid kolmepunktise paremusega. Mõlemat kohtumist juhtis seejuures enamuse mänguajast just Rapla.

Kui Rapla suudab täna kodupubliku ees võidu võtta, kolib seeria tagasi Tallinnasse. Viies mäng on sel juhul kolmapäeval Saku suurhallis.

Loe pikemat ülevaadet senise finaalseeria parimatest mängijatest ja suurimatest põrujatest SIIT.