Esmaspäevase avamängu võitsid kalevlased 97:81, misjärel neile selge favoriidikoorem langes. Sarnase stsenaariumiga algas ka mullune finaalseeria, kui Kalev Tartus kindla 77:63 võidu võttis. Ka toona hakati Alar Varraku meestele juba sisuliselt kuldmedaleid kaela riputatama, kuid taaralinlased suutsid asjad siiski täiesti pea peale pöörata ja 4:1 seeriavõiduga tiitli pea kohale tõsta.

Eelmise aasta finaalseeria avamängu järel pidas Rocki peatreener Gert Kullamäe võtmesõnaks visketabavust - tartlased tabasid 45-st kahepunktiviskest 16, 30st kaugviskest 9 ja 13-st vabaviskest vaid 4 (!).

"Meie viskeprotsendid ei kannata mingisugust kriitikat, aga hoolimata sellest olime veel mängus. Selles mõttes uskumatu mäng," kommenteeris Kullamäe Delfi TV-le. "Esimesel poolajal meile tegelikult pakuti: olge mehed ja võtke see mäng ära! Aga me ei suutnud seda teha. Kui juba vabaviskeid viskame niimoodi, siis... Aga rõõmustav oli see, et sellise mänguga olime veel Kalevi vastu mängus."

Visketabavus tuli teemaks ka esmaspäeval, nüüd aga vastase vaatevinklist: "Üllatas, et Kalev nii hästi viskas, aga mingil hetkel meie kaitsemäng ka soosis seda," sõnas Kullamäe mängujärgses videointervjuus Delfi TV-le.

"Kindlasti kaitset peame parandama. Ma ei mäletagi, et meie seeriates oleks olnud nii suureskoorilist mängu. Kaotajaid hoitakse tavaliselt 60 peal ja võitjad võidavad 70-80 punktiga," analüüsis Kullamäe pärast mängu, kus Kalev 32 kaugviskest 14 tabas (visketabavus kaare tagant 43,8%).

Kullamäe mulluse finaalseeria avamängu järel:

Kullamäe tänavuse finaalseeria avamängu järel:

Mulluse finaalseeria avamängu tipphetked: