Indrek Visnapuu ja Rauno Pehka juhendataval Audentese SG/Noortekoondisel on teadupärast pisut teised eesmärgid liigas kui ülejäänud kaheksal, keda kohustab kõrge koht või medal. Noortekoondise eesmärk on tagada mängijatele maksimaalselt kvaliteetne individuaalne lähenemine ja oskuste pagas, samuti noormängijate võimalikult hea tehnilis-taktikaline ettevalmistus täiskasnute koondist silmas pidades.

Ometi, sel hooajal teeb Audentes meistriliigas kaasa kõik neli ringi. See tähendab suuremat õppusportlaste diferentseerimist: kes hakkavad mängima KMLi kohtumisi, kes esiliigat, kes noorteliigade mänge. Alexela KML-i on üles antud 15 mängijat. Lisagem, et osa meeskonnast osaleb tuleval suvel U18 EMi B-divisjonis koos tänavusel suvel U16 B-divisjoni võitnud noorukitega - et püüda kõrgemasse seltskonda tõsta ka "vanemaid noori".

Kes USA-sse, kes mujale Eestisse

"Esimene hooaeg mullu täitis oma eesmärgi. Saime ka võidu kätte...," ütles peatreener Indrek Visnapuu hooajaeelsel pressikonverentsil Tartus. "Põhiline on siiski, et see, mis me kogemuslikult nendest mängudest saame, kanduks üle noortekoondiste tegemistesse ja nende edusse."

Ta jätkas: "Viis noort lõpetasid, kes välismaale (kaks poissi USA-sse), kes teistesse KMLi klubidesse- viiest neli on jäänud tippkorvpalli juurde. Kuid uued poisid on gümnaasiumiastmesse jõudnud, meil on ringluses üle 20 noore, nii et usun - peame vastu küll, et mängida neli ringi meistriliigat ja samal ajal ka esiliigat."

"Võistkondlikust eesmärgist on raske rääkida, sest oleme siin natuke teiste eesmärkidega. Individuaalselt mängijaid arendada - eks siin saab olla meie põhiline eesmärk. Ning ootan kindlasti sel hooajal mõnelt noorelt mehelt avanemistning enda pildile mängimist."

Kellel silma peal hoida?

Audentes on kindlasti tugevam kui mullu. Samas on mullusest tugevamad ka Audentese võimalikud lähikonkurendid - TLÜ/Kalev (keda mullu korra võideti), Valga Maks&Moorits ning TTÜ, teistest rääkimata.

Kuid kindlasti on oluline jälgida, kuidas sel hooajal kinnitavad meeste konkurentsis kanda Siim-Markus Post (kes saab talvel juba 19), Madis Soodla (18), Taavi Jurkatamm (sai just 18), U16 B-divisjoni MVP Sander Raieste ning Kristian Kullamäe (mõl. 16).

Esimeses liigamängus kaotas Audentes võõrsil Valga-Valka Maks&Mooritsale 73:15. Taavi Jurkatamm tõi 18 p, Siim-Markus Post 15+7+4, Kregor Hermet 12+7 lp. Kristian Kullamäe ja Madis Soodla ei osalenud.