Meistriliiga poolfinaali seeriast põnevusetenduse teinud Raley-Ross ütles eile TV 3 uudistesaatele, et sooviks saada Eesti kodakondsust, mis lubaks tal esindada Eesti koondist ka tiitlivõistlustel.
"Mängida ükskõik millise rahvuskoondise eest on suur au, aga mängida Eesti koondise eest oleks lihtsalt suurepärane," tõdes 28-aastane ameeriklane.

Andres Sõber on Tarva tagamehe initsiatiivist teadlik ja toetab tema püüdlusi igati. "Mees tahab, see on väga vinge. Teine asi on, et tahta võib igaüks, aga kas on olemas see midagi, et koondisse pretendeerida. Minu meelest temal on, kõvasti on, ta on väga hea korvpallur," rääkis Sõber Delfile.

"Teine teema on, et kui palju korvpalliliit ja Eesti koondis seda vajavad. Meil on sellel teemal põgusalt juttu olnud, aga vaid väga põgusalt. Minu arvates kannataks aga seda arutada küll. Tema mängutase annaks ka meie poistele uut hingamist juurde. Ross on ka persoonina väga kihvt ja muudab teisi enda ümber paremaks."

Kas korvpalliliit on astumas samme, et Raley-Ross koondisse tuua? "Ma ei ole kursis sellega. Olen alaliidu presidendile korra maininud seda, kuid konkreetsemaid jutte pole olnud sellel teemal. Brandis on ise seda mulle mitu korda rääkinud. Intsitatiiv on tulnud puhtalt tema poolt. Kui palju see kõik (kodakondsuse taotlemine - toim.) aega võtab ja milliseid asju on vaja korda ajada, seda ma ei oska öelda."

Sõber lisab, et tema pooldab Eesti koondise tugevdamist välismängijatega. "Mina ei ole kindlasti sellele vastu. Meil klubides juba mängivad leedulased, ameeriklased, lätlased, sloveenlased. See on tänapäeva trend ja miks meie ei võiks seda koondises päevakorda võtta. Häid näiteid on ju palju. Ameeriklane Holden oli CSKA-s ja tuli Venemaa koondisega Euroopa meistriks, alustas omal ajal seejuures Läti väiksest klubist."