"Siiani on olnud minu fookus ikkagi oma meeskonna mängima saamisel," ütles Kalevi peatreener Alar Varrak täna pärastlõunal Delfile ja Eesti Päevalehele.

Kubemelihase vigastusest taastuv Gregor Arbet peaks Varraku sõnul saama järgmisest nädalast treeningutel täiel rinnal kaasa lüüa. Pole välistatud, et ääremängijat võib järgmisel või ülejärgmisel nädalal juba ka mängudes kasutada. Ülejäänud Kalevi mängijatel tõsiseid tervisemuresid hetkel pole.

Küsimusele, kas Eesti liigas hakkab mänguaega saama ka noor venelane, Moskva CSKA-st laenule võetud Aleksander Gavrilov, vastas Varrak nii: "Vaatame jooksvalt. Keegi pole ju öelnud, et ta mingi suur mängumees peaks olema. CSKA tahtis teda meile laenule anda seepärast, et ta pidevalt meeste vahel treenida saaks. CSKA-s poleks ta tänavu koosseisu mahtunud. Tulime neile vastu ja võtsime ta meeskonda - sellega ei kaasnenud klubile mingeid kulusid. Aga küll tuleb ka tema aeg."

Kui Kalev alustas rahvusvahelisi mänge Ühisliigas ilusa võiduga võõrsil Permi üle, siis tartlased on eurosarjas pidanud juba neli kohtumist. Kui Meistrite liiga esimesest eelringist pääseti edasi, siis teises kaotati kahel korral taanlaste Aarhusi Bakken Bearsile.

"Tartu mängudest vaatasin põhjalikumalt vaid korduskohtumist taanlastega. Kuigi paberil paistis Taani meeskond olevat avaringi vastasest (Hollandi meister Groningen - toim) võib-olla nõrgem, siis ilmselt olid nad oma mängustiililt tartlastele väga ebamugavad. Kuidagi õnnestus neil Tartu ära suruda."

Varrakul on hea meel, et Tartus on lõpuks jalad alla saanud 22-aastane Janari Jõesaar.

"Janari on siiani tõesti väga hästi pildil olnud. Taanlastega mängus oli ta ju kindel põhimees: võttis lauda, tabas kolmeseid ja tegi läbimurdeid. Kui ta sellise statistikaga kogu hooaja mängida suudab, avanevad talle igasugused uksed," tunnustab Varrak, kuid lisab seejärel, et vara on veel hõisata.

Tartu kolme leegionäri iseloomustab Kalevi loots aga järgnevalt: "(Dominykas) Milka on oma plusside ja miinustega kõigile hästi teada-tuntud. Kui tal tegutseda lasta, võib ta 20 punkti visata. (Mandell) Thomase rünnakuarsenal on väga korralik, kaitse kohta ei oska veel midagi erilist öelda. (Venky) Jois on väga ebastandartne mängumees - oma positsiooni kohta lühike, aga äärmiselt aktiivne ja võtab hästi lauda."

Kalev/Cramo ja Tartu Ülikooli matš algab heade mõtete linnas kell 19.00, otsepilti näeb nii Delfi TV-st kui TV6-st.