Teisipäeva õhtul Tallinna saabunud Venemaa koondis veetis järgmise päeva hotellis ilma võimaluseta treenida. Meeskonna kohustuslik isolatsioon oleks lõppenud kolmapäeva hommikul, kui kogu delegatsiooni Tallinnas antud COVID-19 testid oleksid olnud negatiivsed. Paraku osutus ühe rahvuskoondise korvpalluri test positiivseks. Palluri nime alaliit teatavaks ei teinud.

Seetõttu pidi kogu Venemaa delegatsioon läbima uue testimise. Kordustestimine andis kaks määratlemata tulemust - sama mängija, kelle test oli positiivne, ja veel ühe delegatsiooni liikme poolt. Kuna määratlemata tulemus võrdsustatakse rahvusvahelise korvpalliliidu (FIBA) meditsiiniprotokolli ja Eesti seadusandluse kohaselt positiivse tulemusega, pandi need kaks Venemaa koondise liiget karantiini.

Ülejäänud Venemaa meeskond sai neljapäeval lõpuks treeningutega alustada. Täna saadi Eesti pinnal viibides esimest korda treenida ka 13-mehelises täiskoosseisus.

Venemaa koondise peatreener Sergei Bazarevitš pole välistanud võimalust, et võistkond võiks homseks kohtumiseks Eestiga täieneda ka mõne Euroliiga klubi palluriga, aga täna pole sellest Venemaa meedias juttu olnud.

Täiendatud kell 15.27:

Kaks korvpalli EM-valiksarja raames Tallinnasse saabunud mängijat, üks Venemaa ja teine Itaalia koondislane, andsid kohapeal SARS-CoV-19 positiivse PCR-proovi. Järgmisel päeval oli mõlemal PCR-kordusproov juba piiripealne ning seejärel täiendavalt tehtud analüüsid tuvastasid mõlema kehas antikehade olemasolu. Terviseameti hinnangul on nad viiruse varem läbi põdenud ning pole teistele nakkusohtlikud.

„Mõlemad mängijad esitasid saabudes ka antikehade olemasolu kinnitava dokumendi, kuid positiivsete COVID-19 proovide tulemuste tõttu pidime läbi viima täiendavad antikehade analüüsid. Terviseamet kinnitas, et mõlemad on viiruse läbi põdenud ega ole enam nakkusohtlikud,“ kommenteeris Eesti Korvpalliliidu liigade ja võistluste juht Henri Ausmaa.

Piiripealse tulemusega COVID-19 proovi andsid ka Venemaa koondise treener ja bussijuht. Nemad on samuti viiruse läbi põdenud.

„Saame kinnitada, et Tallinna „mull“ on COVID-19 viirusest puhas ja turniir saab toimuda turvaliselt,“ lisas Ausmaa.

Venemaa koondis Tallinnas:

Jevgeni Baburin (Nižni Novgorod, 33-aastane, 189 cm)
Maksim Grigorjev (Permi Parma, 30, 196 cm)
Mihhail Kulagin (Krasnojarski Jenissei, 26, 191 cm)
Grigori Motovilov (Krasnodari Lokomotiv-Kuban, 22, 191 cm)
Ivan Strebkov (Nižni Novgorod, 29, 190 cm)
Pavel Antipov (Kaasani Unics, 29, 203 cm)
Nikita Balašov (Južno-Sahhalinski Vostok-65, 29, 207 cm)
Jevgeni Valijev (klubita, 30, 205 cm)
Andrei Vorontsevitš (klubita, 33, 207 cm)
Stanislav Ilnitski (Lokomotiv-Kuban, 26, 200 cm)
Andrei Lopatin (Moskva CSKA, 22, 208 cm)
Vladislav Truškin (Peterburi Zenit, 27, 201 cm)
Vladimir Ivlev (Permi Parma, 30, 207 cm).

Venemaa mängib laupäeval kell 20.30 Eestiga ja esmaspäeval kell 16 Itaaliaga.