Reedel 105:101 võidumängus Itaalia üle 17 punkti ja 6 lauapalli kogunud Kaspar Treier vigastas kohtumise lõpus jalga ning peatreener Jukka Toijala otsustas talle homme puhkust anda. Midagi tõsist Treieri vigastus endast siiski ei kujuta, koondise meditsiinilise personali sõnul on tegemist kerge kõõluste venitusega.

Lisaks Treierile jäävad Toijala valikust välja tagamängijad Egert Haller ja Robert Valge. Eesti koondise koosseis Venemaa vastu on seega järgmine: Kristian Kullamäe, Sten-Timmu Sokk, Rait-Riivo Laane, Märt Rosenthal, Martin Dorbek, Janari Jõesaar, Henri Drell, Kregor Hermet, Rauno Nurger, Maik-Kalev Kotsar, Mihkel Kirves ja Jaan Puidet.

Venemaa alustas kodust Permi "mulli" 94:77 võiduga Põhja-Makedoonia üle, mis ühtlasi kindlustas neile edasipääsu EM-finaalturniirile. Eestil on hetkel kirjas kaks võitu ja kaks kaotust, mis annab neile B-alagrupis hetkel kolmanda koha. Põhja-Makedoonia pole nelja kohtumisega võiduarvet avanud.

Makedoonlased lähevad homme algusega kell 14:00 vastamisi Itaalia rahvusmeeskonnaga. Juhul kui Põhja-Makedoonia kohtumise kaotab, on Eesti rahvuskoondis koha finaalturniiril kindlustanud.