Läti oleks edasipääsu kindlustanud vähemalt seitsmepunktilise võiduga. Koosseisu põhjal oli see enam kui tehtav: kaasa tegid Moskva oblasti Himki pallurid Janis Timma ja Dairis Bertans, lisaks mängisid nimekamatest palluritest Mareks Mejeris, Martins Meiers, Aigars Škele, Rihards Lomazš, Rolands Freimanis ja Ojars Silinš.

Läti kaotas viimase veerandaja 6:15. Viimastel sekunditel oli Škelel võimalus mäng Läti kasuks pöörata, aga tema kahepunktivise ei tabanud.

Napp võit oleks Läti võimalused elus hoidnud. Sellisel juhul oleks tulnud viimases voorus alistada Kreeka või loota, et Bulgaaria kaotaks Bosnia ja Hertsegoviinale. Enam kui kuue punkti suurune võit oleks Läti aga igal juhul Bulgaariast ette jätnud.

Kalev/Cramo peatreeneri Roberts Štelmahersi juhendatava Läti koondise resultatiivseim oli täna 14 punktiga Timma, 11 punkti tõid nii Škele kui ka Mejeris. Kalevi värske tähendus Arturs Žagars jäi kahe minuti jooksul nullile. Läti tabas kolmepunktiviskeid 23-st 5 ja vabaviskeid 14-st 8.

Bulgaaria kasuks viskas kodustatud ameeriklane Dee Bost 18 punkti.

H-grupi tabeliseis: 1. Bosnia ja Hertsegoviina 4 võitu ja 1 kaotus, 2. Kreeka (3-2), 3. Bulgaaria (2-3), 4. Läti (1-4).

2017. aasta EM-il jõudis Läti veerandfinaali. 2022. aasta turniiril poleks vähemaga lepitud, sest ideaalis oleks neile appi tulnud ka NBA pallurid Kristaps Porzingis, Davis Bertans ja Rodions Kurucs ning Euroliigast näiteks Rolands Šmits ja Janis Strelnieks.

Bulgaaria mängis viimati EM-finaalturniiril 2011. aastal.