Leedu võitis esimese poolaja 46:38, aga kolmas veerandaeg kaotati 13:22. Tasavägise heitluse tähtsaima korvi viskas 18 sekundit enne lõppu Gabriel Lundberg, kes viis Taani lähiviskega 78:76 ette. Seejärel eksis Mantas Kalnietis kolmesel ja Adama Darboe vormistas Taani koondise ühe läbi aegade kaalukaima võidu kahe tabava vabaviskega.

Klubikorvpalli VTB Ühisliiga klubis Zielona Goras mängiv Lundberg viskas Taani kasuks 28 punkti, lisaks võttis Ühisliiga selle hooaja paremusel kolmas korvikütt 7 lauapalli ja andis 4 resultatiivset söötu.

Taani koondislaste rõõmupidu.

Leedu poolelt vastas Deividas Gailius 16 ja Tomas Dimša 15 punktiga.

Suvel kaotas Leedu Saku suurhallis Eestile ja pärast seda kohtumist tunnistas Kaunase Žalgirise liider Marius Grigonis, et Eestile alla jäämine tekitas temas häbi. Koondisele ei halastanud ka Leedu meedia. Ilmselt saab peatreener Darius Maskoliunas seekord veelgi kõvemini piitsa.

Euroliiga mängijaid seekord Leedul abiks polnud (kui Žalgirise nooruk Marek Blazevic välja arvata - toim.), aga kogemust ja taset jagus. Lisaks Kalnietisele, Dimšale ja Gailiusele mängisid täna näiteks Jonas Maciulis, Mindaugas Kuzminskas ja Hispaania liigas Obradoiros suurepäraselt hooaega alustanud Laurynas Birutis. Viimasel hetkel koondisesse kutsutud ekstartlane Arnas Velicka viskas 16 minutiga 6 punkti ja andis 4 söötu.

Leedu on C-grupis saanud ühe võidu ja kaks kaotust. Sama seis on ka Tšehhil ja Taanil, gruppi juhib kolme võiduga Belgia. Esmaspäeval kohtub Leedu Belgiaga, kellele veebruaris jäädi võõrsil alla koguni 65:86. Belgia tõestas oma tugevust ka täna, alistades Tšehhi 90:62.

EM-finaalturniirile pääsevad igast grupist kolm võistkonda, seega pole Leedu veel liiga suures ohus.

***

Võiduarve avas Kalev/Cramo peatreeneri Roberts Štelmahersi juhendatav Läti koondis, alistades võõrsil 77:66 Kreeka.

Valiksarja kahe kaotusega alustanud Läti vajas hädasti võitu, et enda olukorda parandada. Tasavägise avaveerandi võitsid kreeklased 21:20, aga poolajaks oli juba Läti ees 42:30. Lätlased suutsid kättevõidetud edu hoida lõpuni välja ning teenida lõpuks 11-punktilise võidu.

Lätlaste resultatiivseimana tõi Martins Laksa 19 punkti, 14 silma lisas Mareks Mejeris. Kahekohalise punktiarvuni jõudsid veel Martins Meiers (13) ja Aigars Skele (10). Kreeka parimana viskas Dimitrios Agravanis 15 silma.

Bosnia ja Hertsegoviina pealinnas Sarajevos toimuva H-alagrupi "mullis" võõrustab Bosnia õhtul Bulgaariat.