Eesti koondis kaotas küll viimases mängus Põhja-Makedooniale 84:86, kuid pääses ikkagi 2022. aasta EM-finaalturniirile, sest Skopjes oli võidetud makedoonlasi üheksa punktiga (81:72). Mõlemad koondised lõpetasid valiksarja kahe võidu ja nelja kaotusega.

Lennujaama jõudes otsustasid koondislased Sten Sokule üllatuse teha. Nad lasid kogenud mängujuhil koos peatreeneri Jukka Toijalaga väravatest viimasena tulla ja tervitasid teda ovatsioonidega. Kalev/Cramo palluri esitused Itaalia ja Põhja-Makedoonia vastu jätsid noorematele koondise mängijatele nii sügava mulje, et Sokule saadeti selge sõnum: 2022. aasta EM-il on teda väga vaja.

Sealjuures mängis Sokk Permis teda juba pikka aega vaevanud jalavigastuse kiuste ja on oht, et ta peab pidama pika võistluspausi.

Eesti meeskond mängis viimati EM-finaalturniiril 2015. aastal. Taasiseseisvusperioodil on jõutud EM-ile veel ka 1993. ja 2001. aastal.

EM-finaalturniir toimub järgmisel aastal 1.-18. septembril. Alagrupimängud peetakse neljas riigis - Itaalias, Saksamaal, Tšehhis ja Gruusias.