20-aastane Drell viskas Permis kolme mänguga keskmiselt 9,3 punkti ja võttis 2,7 lauapalli. Eesti sai B-grupis kahe võidu ja nelja kaotusega kolmanda koha ja sellest piisas 2022. aasta EM-finaalturniirile kvalifitseerumiseks.

"Drell on Itaalia kõrgliigas teinud teisel aastal tohutu sammu edasi. Permis suutis Drell näidata samasuguseid rünnakuoskusi ja ta aitas Eesti selle sajandi kolmandale finaalturniirile.

Kui ta kolmesejoone taga vabaks jäeti, viskas ta enesekindlalt peale ja kui talle lähedalt peale tuldi, ründas efektiivselt korvi. Lisaks tabas ta Itaalia vastu otsustava viske. Ääremängijal oli ka kaitses häid hetki. Korvist eemal liikus ta jalgadest hästi ja sundis aeg-ajalt lühemaid vastaseid rasketele visetele. Drelli andekus on juba ammu teada ja tänu sellel aastal näidatud arengule peaks ta olema pikka aega Eesti koondise põhitegijate seas," kirjeldati Drelli esitusi FIBA kodulehel.

Eesti koondises on ka teisi silmapaistvaid noori. Näiteks 21-aastane Kaspar Treier viskas Permis keskmiselt 15,5 punkti, võttis 9 lauapalli ja tegi 2 vaheltlõiget ning tema eakaaslane Kristian Kullamäe viskas 10,7 punkti ja andis 3,3 korvisöötu. Neid millegipärast ära ei märgitud.

Loe FIBA artiklit täispikkuses SIIT.