Real Canoe, millel pole suure Madridi Realiga peale nime mingit pistmist, on 22 kohtumisest võitnud vaid viis ja praeguse seisuga ähvardab neid astme võrra madalamale langemine.

„Võistkonnana on seis parajalt raske, kaotusi on palju tulnud. Isiklikus plaanis on mul huvitav vaadata, kuidas ma koondises mängin. Tahan näha, kas ma olen aastaga edasi läinud. Olen Hispaanias kõvasti trenni teinud ja loodan, et suudan siin kahe hea mänguga oma töö realiseerida,“ rääkis 20-aastane mängujuht.

Tõsi, Real Canoe kontekstis pole Kullamäe peamine rünnakute dirigent. Ka tema keskmised näitajad (12,2 punkti, 2,1 lauapalli ja 1,5 resultatiivset söötu) reedavad, et eestlase ülesanne on pigem peale visata kui kaaslasi söötudega toita.

„Inglise keeles öeldakse minu positsiooni kohta combo guard, olen seal number „ühe“ ja „kahe“ vahel. Pigem „kahe“ peal. Meil on väiksemad hispaanlased, kes mängu juhtimisega tegelevad. Mulle on usaldatud peamiselt skoorimise osa. Koondise puhul on treeneriga räägitud, et olen ikkagi pigem mängujuht, sest Sten Sokku pole. Ma ei usu, et midagi ära ununenud on, saan hakkama küll. Vähemalt loodan, et saan,“ selgitas Kullamäe.

Eelmise hooaja Saksamaa esiliigas Baunachis veetnud Kullamäe usub, et Hispaania kasuks otsustamine oli õige samm.

„Minu jaoks oli see samm õige. Usaldan täielikult enda agenti. Teen seal kõvasti trenni. Tingimused arenemiseks on seal head. Agentuur on klubiga tihedalt seotud, nad hoiavad mul silma peal ja näevad minuga kõvasti vaeva, et järgmine samm ülespoole teha. Ma ei tahaks oma karjääris selle tasemega rahulduda. Tahan kõvasti ülespoole pürgida,“ rääkis ta.

Praeguse seisuga lahutab Real Canoed kolm võitu, et esiliigase püsimajääjate sekka tõusta. Kullamäe karjääri see suure tõenäosusega ei mõjuta, sest nagu eestlane ütles, sihid on kõrgemad kui Hispaania esiliiga. Rääkimata siis teisest liigast.

„Hispaania esiliiga on väga ühtlane. Pluss-miinus viie mänge on olnud palju. Sõltubki, kelle poole võit parajasti kukub. Loodan, et nüüd hakkavad need meie poole ka kukkuma. Varianti, et püsima jääda, on kindlasti.

Kuidas võrdleb Kullamäe Saksamaa ja Hispaania esiliiga taset?

„Tase on üsna samasugune. Hispaania oma on ehk natuke kiirem, pole päris nii palju jõu peale ehitatud kui Saksamaal. Minu taseme jaoks on Hispaania esiliiga praegu mängimiseks okei,“ vastas ta.

Mis puutub koondisesse, siis Kullamäe arvates ei jõua uus peatreener Jukka Toijala paari päevaga revolutsiooni teha ja homme tegutsetakse Põhja-Makedoonia vastu umbes sarnases stiilis nagu aasta tagasi Tiit Sokuga.

„Kõik on veel nii toores ja uus, aga mängupilt on sama nagu Sokuga. Erilist vahet küll ei ole. Aega pole nagunii midagi muuta. Ma usun, et Tiit mängis selle koondise tugevustele ja Jukka mängib enam-vähem samasuguste asjade peale,” rääkis 20-aastane tagamees.