"Tahan uskuda, et meil on rohkem valikuvõimalusi. See annab meile võimaluse kiiresti mängida, kui me tahame. Kui oleme aktiivsed ja meelitame neilt vigu välja, on hea. Usun, et meie üheksandad ja kümnendad mehed on sellel tasemel kogenumad kui vastaste omad," rääkis Toijala pärast õhtust treeningut.

Eesti koondise peatreenerina debüüti tegev 47-aastane soomlane ei välistanud ka kõigi 12 mängija kasutamist, kui olukord seda nõuab.

"Peame tempot kontrollima, väljaku laiaks tõmbama, et ruumi oleks ja leidma korvi all meile soodsaid võitluspaare. Me ei taha mängida käsipalli, et oleme kõik joone taga. Peame korvi ründama, mitte ainult väljast loopima. Mängijad kohanevad järk-järgult teineteisega, aga koostöö lihvimine võtab veel aega," lisas ta.

Toijala usub, et nappidest treeningtundidest on võetud maksimum. "Mina olen treeningutega rahul. Oleme saanud teha kõik, mida planeerisime, Meil oli igaks päevaks kava, mille pidime täitma. Kutid on tublid, neil on kõrge korvpalli IQ. Neljapäeva hommikul on veel üks väike taktikaline nõks, mille peame läbi käima. Mis iganes taktikat makedoonlased kasutavad, oleme nendeks valmistunud."

Peatreener toonitas, et võõrsil võitmiseks on vaja mängida hästi, keskmisest etteastest ei piisa.

Mida rääkis Toijala aga homse vastase kohta?

"Makedoonial on päris hea kuuest-seitsmest-kaheksast mängijast koosnev rotatsioon. Toon välja suurepärase noore mängujuhi Nenad Dimitrijevici (21), keda peame pidurdama hakkama. Tal ei tohi lasta väljakul vabalt asju korraldada. Peame tema vastu olema targad, aga samal ajal aktiivsed," selgitas ta.

Lisaks Eestile ja Põhja-Makedooniale on B-grupis favoriit Venemaa ja Itaalia. Itaalial on korraldajamaana juba finaalturniiri pilet taskus, aga nendega mängud lähevad arvesse. Seega on Eestil vaja edestada Venemaad või Põhja-Makedooniat.

"Need kaks mängu on väga olulised, neist tuleb maksimum võtta. Valiksari jätkub alles aasta lõpus ja keegi ei tea, millist koosseisu keegi kasutada sel hetkel saab. Mängijatel on uued lepingud, äkki keegi saab Euroliigasse, mis võimalda neil mängida. Usun, et enne viimast valiksarja akent pole meie grupis midagi selge," ütles Toijala.

Põhja-Makedoonia - Eesti matš peetakse neljapäeval Eesti aja järgi kell 21.15.

Eesti koosseis: Siim-Sander Vene (kapten), Kristian Kullamäe, Rain Veideman, Janari Jõesaar, Kristjan Kitsing, Rauno Nurger, Kerr Kriisa, Rait-Riivo Laane, Martin Dorbek, Henri Drell, Sander Raieste, Kregor Hermet.

Toijala valikust jäid välja Tanel Kurbas ja Kaspar Treier.