Žalgiris vajanuks 15-punktist võitu, et saavutada tabelis parem positsioon, kuid seda ei suudetud, kirjutab sport.err.ee

Kohtumises, kus viimane veerandaeg lõppes tulemusega 41:36, viskas võitjate parimana 29 punkti Jonas Maciulis (pildil).

Enne viimast vooru on nii Žalgiris, Nancy kui Poola klubi Sopoti Asseco Prokom võrdselt kahe võidu peal ja kohtuvad tabeli kolme ülemise meeskonnaga, kes on edasipääsu juba kindlustanud.

Kui favoriidid võtavad võidud, pääseb tänu paremale korvide vahele omavahelistes mängudes mainitud kolmikust edasi Poola meeskond. Nancy jõuab valitute sekka vaid siis, kui nemad võidavad ja Sopot ning Žalgiris kaotavad. Mõnes mõttes on raskeim seis on ehk leedukatel, sest võõrsil tuleb kohtuda alagrupi liider Barcelonaga.

Teises B-grupi kohtumistes oli Siena Montepaschi edasipääsu kindlustanud meeskondade duellis 82:77 üle Ateena Panathinaikosest.

D-alagrupis sai Milano Armani Jeans väärtusliku 70:61 võidu Madridi Reali üle. Neil, Istanbuli Efes Pilsenil ja Belgradi Partizanil on nüüd võrdselt neli võitu, kuid paremus omavahelistes mängudes annab eelise türklastele Partizani ja Milano ees.

Viimases voorus kohtuvad Madridi Real — Istanbuli Efes Pilsen, Ateena Panionios — Milano Armani Jeans ja Moskva CSKA — Belgradi Partizan. Edasipääs on kindel vaid CSKA-l, kindlasti ei jõua valitute sekka Kreeka klubi.

C-alagrupis alistas Istanbuli Fenerbahce Ülker võõrsil 90:70 Ljubljana Union Olimpija ja kindlustas pääsu järgmisse ringi. Liidrite duellis sai Vitoria Tau Ceramica võõrsil lisaajal 103:96 jagu Rooma Lottomaticast.

Selles alagrupis otsustavad viimase edasipääseja Berliini Alba ja Badalona Joventut. Kergem on seis sakslastel, kes kohtuvad viimases voorus kodus Union Olimpijaga, samas kui Joventut sõidab külla liider Tau Ceramicale.

A-grupis, kus kõik edasipääsejad juba selged, alistas Tel Avivi Maccabi kodus 96:83 Pireuse Olympiakose ja Malaga Unicaja oli võõrsil ühe punktiga 77:76 parem Zagrebi Cibonast.