Kui selle hooaja esimene võistkondade omavaheline mäng läks ainult Eesti meistrivõistluste arvestusse, siis laupäevane heitlus andis võidupunkti Balti liiga arvestuses, vahendab sport.err.ee

Kalev/Cramo senise hooaja tähtsaim võit

Peale mängu olid mõlema meeskonna peatreenerid silmnähtavalt erinevas tujus. Kui Kalev/Cramo peatreener Nenad Vucinicist (pildil) õhkas rahulolu, siis Üllar Kerde oli pressikonverentsil kössis ja näost ära.

“See oli meie selle hooaja tähtsaim võit senistes mängudes,” muheles Vucinic ning lisas, et kui ühele võistkonnale on kaotatud järjest seitse mängu, siis tekib juba mängijatelgi mõtlemine, et seda meeskonda ehk polegi võimalik võita.

Tartu Rock oli Kalevi vastu seni võitnud seitse mängu jutti, kaasa arvatud eelmise hooaja kurikuulus finaalseeria, kuid Vucinici sõnul tõi seekord Kalevile võidu kõva ja hingestatud tegevus mõlemas väljaku otsas.

“Raske mäng oli, kõva võitlus käis,” lisas Kalevi poolel head mängu näidanud leegionär Josh Pace, kelle arvates tema enda mäng sai positiivse lükke tänu treeneri antud vabale päevale, kus ta sai energiat koguda ning mänguks valmistuda.

Vucinici arvates oli võit kogu meeskonna töö

Peale Kevin Lyde’i pingile kukkumist viie veaga 3.54 enne mängu normaalaja lõppu ei teinud Kalev enam ainsatki vahetust, koosseis Valmo Kriisa, Josh Pace, Rait Keerles, Kristjan Kangur ja Nate Fox mängis normaalaja lõpuni ning ka kõik lisaaja viis minutit.

“Ma kartsin vahetust teha,” naljatas Vucinic, kuid lisas siis tõsisemalt, et kuna mehed, kes väljakul olid, mängisid hingestatult kaitses ning keegi vahetust ei küsinud, siis polnud põhjust katsetama hakata. Kindlasti aitas sellele kaasa ka mängu lõpu time-out’ide ja vabavisete virr-varr, mis aitas meestel vahepeal hinge tõmmata.

Samuti jätkus Kalev/Cramo peatreeneril tublisti kiidusõnu vastaste kohta ning eriti Marek Doronini aadressil. “Rock on väga kõva võistkond heade treeneritega,” kiitis Vucinic. “Doronin oli minu meelest tänase mängu parim, seda nii rünnakul kui kaitses.”

Sellise kaotustejada peale kaob Rocki enesekindlus

“Motivatsioonipuudust kindlasti polnud, läksime mängu ikka võitma,” ütles peale kohtumist Rocki ääremängija Marek Doronin. “Ükskord pidi see hea seeria Kalevi vastu lõppema, kuid kahju, et see lõppes just täna,” kahetses Doronin.

Tartlaste treener Üllar Kerde oma meestega nii rahule ei jäänud kui tema kolleeg Vucinic. “Marek (Doronin) mängis oma mängu välja, teistel jäi enesekindlusest puudu,” kommenteeris Kerde pärast kohtumist. Lisaks mainis Rocki loots miinuspoolelt, et jällegi koguti liiga palju pallikaotusi.

Teisipäeval Itaalia suurklubile Eurochallenge-sarjas samuti lisaajal kaotanud Rock peab leidma mooduse kiirelt need allajäämised unustada ning hakkama valmistuma uuteks mängudeks, sest meeskonna kalender detsembris on tihe — kaks mängu eurosarjas ja kolm Balti liigas.

Iga Balti liiga mäng on järgmine kõige tähtsam mäng

Võiduga Rocki üle tõusis Kalev/Cramo eliitdivisjonis Kaunase Žalgirise kõrvale jagama 2.-3.kohta. “Meie jaoks on iga Balti liiga mäng see järgmine kõige tähtsam mäng,” tutvustas meeskonna mõttelaadi Kalevi tagamängija Josh Pace.

Rock, kes on Balti liigas viimased kolm mängu kaotanud, jagab tabelis 5.-8. kohta. “Tuleb mõelda ja edasi liikuda, ei saa melanhooliasse langeda,” ütles Rocki peatreener Üllar Kerde.

Järgmise mängu peavad meie kodused suurklubid FIBA Eurochallange-sarjas teisipäeval 9. detsembril, kui Kalev/Cramo kohtub Venemaal Ljubertsõ Triumphiga ja Rock kodus Belgia klubiga Oostende Base.