Kalev/Cramo viimasel treeningul enne Krasnodari minekut käis meeskonnale VTB reeglimuudatustest rääkimas Eesti korvpalliliidu kohtunike koolitusjuht Aare Halliko. Vestlust oli huvitav jälgida, sest nii mõnedki nüansid tekitasid mängijates ja treenerites imestust. Nüüd pole vaja ümber kohaneda, reeglid on saranased, nagu Eesti meistriliigas. FIBA läheb uutele reeglitele üle 2014. aasta sügisel.

Suurimad muudatused VTB reeglites oleks olnud:

1) Ründelauast palli saamise järel rünnakuaega 14 sekundit (jääb kehtima 24 sekundit) ;

2) Tehnilise vea järel üks vabavise ja küljeaut (jääb kehtima 2 vabaviset ja küljeaut) ;

3) Korvi all oleva poolkaare reegel. Mis hetkel loetakse mängija poolkaare sees olevaks? Kui jalg on üle joone, kaarest välja, loetakse FIBA reegli järgi mängija kaarest väljas olevaks. See tõlgendus jääb kehtima ;

4) Kahe tehnilise veaga mängust eemaldamine (jääb kehtima, et võid saada ka 5 tehnilist viga) ;

5) Teisel poolajal jätkuvalt 3 time-out´i, kuid viimase kahe minuti jooksul saab neist kasutada vaid kahte (jääb 3 time-out´i ja kasuta, millal soovid).

Kalev/Cramo esimene vastane on VTB Ühisliiga mullune finalist ja tänavu esmakordselt Euroliigas kaasa tegev Kranodari Lokomotiv-Kuban. Kohtumine algab sel laupäeval, Eesti aja järgi kell 13.

„Vastane on äärmiselt tugev, kuna tegemist on liiga ühe favoriidiga. Nad mängisid hiljuti Gomelski turniiri ning võitsid poolfinaalis Tel Avivi Maccabit ca 10 punktiga ja kaotasid finaalis Moskva CSKA-le ligikaudu sama vahega, kuigi 5 minutit enne mängulõppu oli seis veel viigis. Neil on hooajaks kõrged eesmärgid ka Euroliigas,“ sõnas Varrak enne äralendu klubi kodulehe vahendusel.