Kui heasse meeskondlikku vormi on Rock enne Tartus peetavat finaalturniiri tõusnud?

Usun, et oleme turniiriks valmis. Meeskond hingab ühes rütmis, on näha, et korvpallurid ootavad pingelisi mänge ja tahavad kodupublikut rõõmustada.

Rocki vanemad ja kogenumad pallurid näitavad end enamasti paremast küljest siis, kui midagi suurt on kaalul. See tõstab nende emotsioonid haripunkti. Mida täheldad?

Mida tähtsamad on mängud ja mida rohkem on kaalul, seda suurem on pinge ja tugevamad emotsioonid. Kuidas pinge ja emotsioonid mõjuvad, sõltub indiviidist.

Kogenumad mehed oskavad pingelise õhkkonna enda kasuks pöörata, nooremale võib see liigseks koormaks osutuda. Kuid võistkond ongi selle jaoks, et mängijad koos hoiaksid tasakaalu.

Kui mitu pallurit on sul homme väljakule saata?

Kogu võistkond on olemas. Vika (Viktor Sanikidze) sai pärast haigust kolmapäeval taas harjutada. Mareki (Doronin) kand valmistab probleeme. Kui ta kanda põrutab, lööb sinna valu. Kui ta suudab põrutamist vältida, on kõik korras, aga vigastus häirib. Marek on nii kõva võitleja, et tema eemalejäämist ei kaalugi.

Kui palju kasutate Žalgirisega mängides proovitud ja kindlat taktikat, kui palju püüate üllatada?

Usun, et kõik võistkonnad kasutavad peamisi liikumisi, mis on pika hooaja jooksul kujunenud. Arutame veel nüansse, ja taktika sõltub sellestki, kuidas vastane kaitseb.

Juhendad Rocki peatreenerina viiendat kuud. Kuidas valitsed olukorda?

Sellele küsimusele peaksid teised vastama, aga usun, et rollid on paigas ja teame, kuidas koos edasi minna.

Kelle esiletõusmist või isegi ootamatut avanemist loodad?

Kui isegi oleks, et loodaks kellegi esiletõusu, ei hakkaks sellest rääkima. Finaalturniir näitab, kelle tase on nii tugevate vastastega kohtumisteks valmis.

Väga hea võimalus on end tõestada, aga püüdlused peavad alluma võistkondlikele huvidele. Spetsialistid hindavad pallureid, kes tegutsevad meeskonna heaks.

Kas Tanel Tein on paremas hoos kui veerandfinaalseerias Kalev/Cramoga?

Treeningutel on Tanel olnud korralikus vormis.

Millega jääksid turniiri lõpul rahule?

Ei tegele ennustamisega, lõpptulemus pole praegu ka minu võimuses. Võin öelda, et läheme endast maksimumi andma.

Me pole poolfinaalis favoriidid. Edu saavutamiseks peab meie mäng täielikult õnnestuma ja tuleb kasutada iga võimalust, et sun­dida vastast ebaõnnestunult tegutsema.