Oma teekonda kaaluka tiitlini alustasid VPK poisid põhiturniiriga, kus vastasteks Venemaa, Poola, Ukraina, Soome, Leedu ja Läti eakaaslased, ja kus 16 meeskonna konkurentsis saavutati 12 võidu ja 3 kaotusega 3. koht. Et vastavalt EYBL-i reglemendile saavad superfinaalis osalemise õiguse põhiturniiri seitse paremat ja madalama divisjoni võitja, siis osalesid lisaks VPK meeskonnale Tšehhovis toimunud superfinaalis veel Alytus SRC (Alytus, Leedu), BS Klaipeda (Klaipeda, Leedu), BC Chekhovskyi Yastrebi (Tšehhov, Venemaa), BC MuKi (Helsingi, Soome), BS Riga (Riia, Läti), Rosa Sport (Radom, Poola) ja BS CSKA (Moskva, Venemaa).

VPK meeskonna veerandfinaalvastaseks oli BS Riga. Kui mängu esimene veerandaeg möödus tasavägises heitluses, siis teisel veerandajal sooritatud vahespurt otsustas praktiliselt mängu saatuse. Tulemusega 78:47 (Robin Kivi 21 p. ja Henri Matikainen 20 p.) võidetud mäng avas Virumaa poistele tee poolfinaali, kus vastaseks põhiturniiri 2. kohaga lõpetanud BS Klaipeda. Võrdsete vastaste tasavägises heitluses suutsid Virumaa poisid hoida kogu mängu vältel mõnepunktilist edu ja võita see tulemusega 64:59 (Sten Saaremäel 16 p. ja Robin Kivi 16 p.). Ees seega terendamas finaalmäng. Et korrata eelmise hooaja tiitlivõitu tuli finaalis jagu saada kohalikust BC Chekhovskyi Yastrebi meeskonnast. Koduseinte marulisel toetusel alustas mängu õnnestunumalt kohalik meeskond, kes juhtis poolajaks tulemusega 23:21. Vaheajal treener Vaido Rego poolt vastaste maa-alakaitse murdmiseks tehtud taktikalised muudatused tõid aga mängu käiku pöörde ja aitasid Virumaa poisid teise tiitlivõiduni. Finaali tulemuseks 65:48 (Sten Saaremäel 29 p. ja Robin Kivi 24 p.).

VPK võidukas meeskonnas mängisid treener Vaido Rego juhendamisel Sten Saaremäel (tunnistati superfinaali MVP-ks ja valiti All Stars viisikusse), Robin Kivi (tunnistati meeskonna parimaks), Henri Matikainen, Ander Talu, Ander Peiponen, Martin Ojamaa, Kristofer Veismann, Kerdo Kivivare ja Marti Alt.