1. Müüt VTB Ühisliiga tugevusest hakkab mõranema

Aastate jooksul on pidevalt räägitud, et VTB Ühisliiga tase on märksa kõrgem kui FIBA EuroChallenge´i oma. Mis viga Rockil eurosarjas võite koguda, VTB liigas ei teeks nad midagi... a la midagi sellist. Esimese ringi järel on FIBA sarjas kaasa mängivatest VTB liiga klubidest oma alagrupi liider vaid Krasnojarski Jenissei. Ülejäänud neli CEZ Nymburk, BC Astana, Minski Tsmoki ja Kalev/Cramo on keerulisemas seisus. Näiteks Nymburk kaotas kodus taanlaste Aarhusi Bakken Bearsile, Astana jäi võõrsil kindlalt alla rumeenlaste Rovinari Energiale ja Minsk ei saanud kodus jagu soomlaste Joensuu Kataja Basketist. Tuleb tunnistada, et VTB liiga keskmike tase ongi täpselt paras tänavu pisut tummisemaks muutunud FIBA sarjas kaasa löömiseks.

2. Teemu Rannikko imelised kolm mängu

Statistikat uurides kohe karjub kolme ringi järel silma üks pöörane number. Kataja Basketi mängujuht, kogenud Soome koondislane Teemu Rannikko on andnud keskmiselt 14,3 resultatiivset söötu mängus! See on ütlemata kõva näitaja, kui teada, et ükski kolmest kohtumisest ei läinud lisaajale. Aastaid Euroliigas mänginud soomlane tundub olevat superhoos! Varasemalt pigem viskajana teatud Rannikko on 35-aastasena leidnud uue ampluaa.

3. Rootslased näitasid, et Halliku koduklubil on šanss

Reinar Halliku koduklubi Szombathely Falco on ühe võiduga C-alagrupis küll viimasel kohal, kuid kõik kodumängud seisavad Ungari meeskonnal alles ees. Kaks ülikindlat allajäämist Varese Pallacanestrole ja Oostende Telenetile (-23 ja -29) jätsid mulje, just nagu Itaalia ja Belgia klubide vastu reaalset võimalust pole, ent rootslaste Södertälje Kings tõestas vastupidist. Kings oli kodus Varesest üle ja andis Falcole lootusekiire. Kui kodumängudes kolmest kaks ära võtta (Kings ja Varese), võib sellest edasipääsuks piisata.

4. Rocki trumbiks võib osutuda 9-punktiline võit Utena üle

Južnõi Himiku vastu komistanud Tartu Rockil on kolm võitu sama hästi kui käes, sest viimases kodumängus seisab vastas Küprose klubi. Probleeme nendega lihtsalt ei saa tekkida, kuna krobelise mängu pealt võideti ka võõrsil 12 punktiga. Aga kas kolmest võidust edasi minekuks piisab? Kui Himik alistab koduväljakul Utena Juventuse ja Rock kaotab võõrsil Juventusele vähem kui 9 punktiga, siis piisab.

5. Kalev/Cramo lootused nurjas üks vise?

Kindlasti mitte. Oletame, et Kalev/Cramo võitnuks Sofia Lukoil Academicut, kuid alagrupis kahe parema hulka oleks sellelt seisult ikkagi väga raske tõusta. Pigem olnuks tähtis ära võtta kodumäng Rishon Le Zion Maccabiga. Cramo mängus pole ilmnenud ühtegi elementi (positiivses plaanis), mille poolest saaks neid esile tõsta - resultatiivsuses liigas 31. kohal, lauapallides 24., korvisöötudes 25. ja endale visata lubatud punktide osas lausa 45. Selliste numbrite pealt imesid ei juhtu ja eurohooaeg lõpeb Cramol kolme järgmise mänguga.