Viimsi kooli spordihoone peaareenil peetaval etapil osalevad:

KK Viimsi/ Kesklinna KK (EST)
BA Tallinn Kalev (EST)
West Coast All-Stars (FIN)
BC MaSu (FIN)
KKS Kobierzyce (POL)
BC Chekhovskyi Yastrebi (RUS)
BS Aisciai (LTU)
Rosa Sport (POL)

On-line statistika: http://www.eybl.lv/new/home.php

Möödunud hooajal saavutas KK Viimsi/Kesklinna KK EYBL liigas kõrge kolmanda koha, aga kahe hooaja vahel on meeskonnas toimunud olulisi muudatusi. Vahetunud on peatreener. Alates sügisest töötab U18 vanuseklassi treenerina Indrek Ruut.

Lisaks muutusele treeneripingil mängitakse algaval hooajal EYBL liigas ainult oma klubipüramiidi kasvandikega, kui möödunud hooajal tugevdati end kahe Eesti noortekoondise mängijaga.

"On suur rõõm, kuid samas ka vastutus taaskord võõrustada niivõrd olulist turniiri. Meeskonnas toimunud muutused on väga olulised. Mina pean neid positiivseks, sest kogemuse saavad meie oma poisid. Eesti tingimustest on pigem erakordne, et üks klubi osaleb EYBL-is ainult oma klubipüramiidi mängijatest koostatud meeskonnaga. Reeglina tehakse seda ikka kahe või isegi kolme klubi mängijate ühismeeskonnaga," sõnas MTÜ Korvpalliklubi Viimsi tegevjuht Tanel Einaste.

Turniiril osalevate Eesti meeskondade koosseisu kuulub mitu U16 vanuseklassi koondise kandidaati, kes teatavasti mängib tuleval suvel Euroopa meistrivõistluste A-divisjonis.

Euroopa Noorte Korvpalliliiga U17 vanuseklassis osaleb 32 meeskonda, kes on jagatud kahte divisjoni, mõlemas 16 meeskonda.

Turniiri toetavad: Viimsi vald, Eesti Korvpalliliit, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu, Nike, Sportland, Fifaa ja lapsevanemad.

Korvpalliklubi Viimsi, koos Kesklinna Korvpalliklubiga, on Tallinna kesklinnas, Pirital ja Meriväljal ning kõikjal Viimsis tegutsev korvpallikool, moodustades ühtse ligi 450 lapsega klubipüramiidi.