Koolitusel osales kokku seitse noorkohtunikku: Arseni Bondarev, Andre Laurits, Rauno Kobin, Martin Leidsaar, Janek Küppar, Mikk Kelder ja Hendrik Andre Herter. Neist noorim oli alles hiljuti vilistamisega alustanud 13-aastane Andre Laurits.

Üks koolituse peakorraldajatest, Alex Talisainen (EKL Põhja regiooni juht) selgitas: “Kolme päeva jooksul toimus kokku 15 mängu, millele järgnes põhjalik videoanalüüs koos mängu vaadelnud instruktoriga. Igal hommikul kogunesid noorkohtunikud klassiruumis, kus võeti kokku eelmine päev ja seati eesmärgid algavaks turniiripäevaks. Samuti toimus igal hommikul lühike õppesessioon ka saalis, kus noorkohtunikele jagati lisaks teooriale ka praktilisi näpunäiteid kohtuniku liikumise ja zestikuleerimise osas.”

Instruktoritena osalesid koolitusel Alexela Meistriliiga tegevkohtunikud – Mihkel Männiste, Ranno Konks, Ivo Kitsing, Tanel Suslov, Timo Suslov, Madis Allik, Jegor Mitrofanski ja Alex Talisainen.

Jegor Mitrofanski, kes oli koolituse eestvedaja EKKK poolt lisas: “Kõik koolitusel osalenud kohtunikud astusid selle kolme päevaga väga suure sammu edasi. Kui esimesel päeval ei julgetud piisavalt liikuda, siis iga mänguga muututi aktiivsemaks ja otsiti paremat positsiooni olukordade hindamiseks. Kohtunike liikumine, žestikulatsioon ja kommunikatsioon arenes selle kolme päevaga päris palju.”

Ka turniiri korraldajaklubi KK Viimsi jäi kohtunike töö ja koolitusega rahule. Klubi juhataja Tanel Einaste sõnul oli koolitus professionaalselt läbi viidud ja poisid said kenasti hakkama. “Kõik teevad vigu ja kuskilt peab alustama, kuid oluline on, et toimuks õppeprotsess ning areng. Loodame, et osalenud kohtunikud said motivatsiooni pingutada ka edaspidi”, lisas ta.