Korvpalliklubi Viimsi eestvedamisel astuvad võistlustulle 10 meeskonda Eestist, Lätist, Soomest ja Venemaalt. Mängivad 2000. aastal sündinud poisid.

Viimsi Sügisturniiri näol on tegemist Viimsi spordielu ühe "visiitkaardiga" ja eelmise aasta Sügisturniir pälvis üle-Eestilise spordiliidu "Jõud" preemia, kui “Parim spordisündmus Harjumaal”.

"Turniiri eesmärk on üks - koguda mängupraktikat ning anda oma õpilastele rahvusvahelist mängukogemust," tähendas turniiri peakorraldaja Tanel Einaste, "Tugevate Eesti klubide kõrval toovad meile taaskord külakosti nimekad BS Trinta ja Dinamo Korvpallikoolid Moskvast ning Peterburi Vasilieostrovskaja spordikool Venemaalt samuti Läti paremikku kuuluv BS Keizarmezs. Lisaks sportlikule poolele omab turniir ka turismi mõõdet, tutvustades kindlasti Viimsi valda kui võõrustame üle saja väliskülalise."

Mängud toimuvad Viimsi Kooli ja Viimsi Algkooli spordihoonetes reede, laupäeva ja pühapäeva hommikust õhtuni.

Turniiri esikohakarikas mängitakse välja pühapäeval kell 13.00 algavas finaalmängus, kuhu lisaenergiat toovad Black&White stuudio tantsutüdrukud.

Turniiri toetavad: Viimsi vald, Acme, Nike, Sportland, Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu. Külalised majutab ja toitlustab SPA Hotell Lavendel.