Hämmingu põhjustas mänguolukord, kus oma meeskonna mängijat plaksutamisega ergutanud Karp sai Jakobsonilt ootamatult tehnilise vea ja oli sedavõrd hämmingus, et jäi tükiks ajaks hapu näoga käsi laiutama.

"Kõik minu hüüded ja plaksutamised olid mõeldud meie oma mängijale, kes täitis treeneri korraldusi, mängis teravalt ja kelle vastasele vilistati viga. Mul polnud selles olukorras ühtegi põhjust kedagi teist kritiseerida. See oli puhtalt positiivne emotsioon! Kui selle eest karistatakse, mis siis üldse korvpallist saab?" kommenteeris Karp olukorda Delfile.

Jakobson ütles Delfile, et tehniline viga Karbile oli mõeldud varasema olukorra eest, kuid tunnistas, et lahendus kukkus kentsakalt välja ja seda võinuks vältida.

"Olin kaks rünnakut varem mõlemaid meeskondi hoiatanud suupruukumise eest. Kogu rünnaku ajal käis endiselt kohtuniku tegevuse suunas sõnavõtmine," meenutas ta. "Tegelikult oleks ma võinud hinge kinni pidada, arvestades, et hetk varem vilistati teisel pool viga. Aga jäin kuidagi oma mõttemaailma raalima."