Üldse oma esimese hooajaeelse mängu pidanud Kalev võitis avaveerandi 20:18, kuid jäi poolajavileks kaotusseisu 34:35 ja oli kolmanda veerandaja järel taga 47:50. Otsustava veerandi keskpaigaks spurtisid lätlased korraks juba kümne punktiga ette, ent Kalev suutis vastased viimaseks neljaks minutiks kuivale jätta ja jõudis veel ohtlikult lähedale.

40 sekundit enne lõpusireeni oli Mickell Gladnessil kaotusseisul 64:66 võimalus viigistamiseks, kuid ta tabas kahest vabaviskest ühe. Uus võimalus mängu päästmiseks tekkis Kalevil lõpusekunditel, kuid siis ei tabanud Demonte Harper kaugviset.

Kalevlaste resultatiivsemad olid võõrleegionärid Robert Upshaw ja Mark Tollefsen, kes tõid vastavalt 14 ja 11 punkti. 23 minutit mänginud Upshaw tabas samas mängust 15-st viskest vaid 6 (lisaks vabaviskejoonel 2/4) ega saanud kätte ühtegi lauapalli. Gladness lisas 9 punkti ja 9 lauapalli, Rain Veideman 8 punkti. Enim pahandust tegi lätlaste poolel Martins Laksa, kes viskas 15 punkti.

Kalevi peatreener Alar Varrak ütles mängu järel, et kuna meeskond on niivõrd lühikest aega koos olnud, hoidub ta lähiajal hinnangute andmisest. "Täna oli alles neljas päev, mil me koos olime. Ei hakka hetkel tegema mingeid järeldusi, ei häid ega halbu. Hoidun igasugustest hinnangutest lähinädalatel," sõnas Varrak Delfile ja Eesti Päevalehele.

Peatreener ei tahtnud kommenteerida ka 213-sentimeetrise Upshaw lauapallideta jäämist. "Ka meie panime seda tähele. Vaatame homme..., küll ta neid saama hakkab," ütles Varrak napisõnaliselt.

BBL Cupi finaalis kohtub Valmiera koduse rivaali Ventspilsiga, kes võitis teises poolfinaalis leedulaste Šiauliaid koguni 103:44. Homses pronksikohtumises on Kalev/Cramo vastaseks seega Šiauliai.