Seoses uue hooaja käivitumisega on hea teada, et parandusi/täiendusi on tehtud ka korvpallireeglitesse. Käesolevas loos pakume vaatamiseks/arutlemiseks kahte videoklippi, mis näitavad olukordi, mida uute reeglite kohaselt tuleb karistada tehnilise veaga. Mõlemale videole on lisatud Eesti kohtunike koolitusjuhi Aare Halliko selgitus.

Selgitus: Mängijal/treeneril ei ole õigust nõuda kohtunikult ärritunult ning väga lühikese distantsi pealt näost näkku selgitust toimunud olukorra kohta. Sellisel käitumisel peab kohtunik koheselt karistama mängijat/treenerit tehnilise veaga. Selgitust võib küsida viisakas toonis ning siis, kui selleks tekib võimalus. Tavaliselt, kui kohtunik on lõpetanud vea näitamise lauakohtunikele ning on liikunud oma uuele positsioonile.

Selgitus: Kui kohtunik on vilistanud vea ei tohi mängija näidata emotsionaalselt ja protestivalt oma arvamust vea kohta. Esimene reaktsioon (kui ta ei ole pahatahtlik ja ”liiga suur”) võib olla lihtsalt hoiatuse koht või kohtuniku poolt manitsus, kuid, kui see jätkub samas olukorras, tuleb karistada tehnilise veaga. Antud klipi puhul võib kohtunik piirduda hoiatusega olukorras, kus mängija lööb kahe käega palli vastu maad, kuna ta hoiab jätkuvalt palli ja ei viska seda eemale ega lae alla ning võimalik, et ta on pahane enda peale. Edasine tegevus, kui ta juba püsti tõusnud on, tuleb karistada tehnilise veaga, kuna tegemist on jätkuva protestimisega.