Avapoolaeg möödus algusest lõpuni võrdses heitluses. Esimese veerandaja järel olid numbrid TLÜ/Kalevi kasuks 17:15 ja poolajaks juhtis pealinna meeskond 33:30. Kalevi resultatiivseimaks oli 9 punktiga ameeriklane Thomas Droney. Rockil olid 7 punkti visanud Gert Dorbek ja Tanel Sokk. Kaugvisked tartlastel 3/13, Dorbek sealjuures 1/8.

Teisel poolajal hakkas vahe kärisema. Kolmanda veerandaja järel oli Rock peal 53:45 ja lõpusireeniks kasvas vahe üle 20 punkti. Dorbek oli võitjate resultatiivseim 15 punktiga, kaugvisked temal 3/11. Kaotajate leeris kogunes Droney arvele 17 punkti ja 8 lauapalli.

Eelinfo:

TÜ/Rocki ja TLÜ/Kalevi veerandfinaalid on karikavõistluste ajaloos pakkunud mitu korda kõneainet. Varem Tallinna Kalevi nime all mänginud meeskond on viimase seitsme aasta jooksul kaks korda suutnud Rocki veerandfinaalis võita, kirjutab basket.ee. Aastal 2008 üllatas Kalev tartlasi Viljandis ning 2012. aastal võitis "väike" Kalev vastaseid tänu Mario Paiste viimase sekundi viskele Keilas.

TLÜ/Kalev on alustanud hooaega järjestikuste kaotustega, kuid on nüüd võtnud kaks võitu järjest. Balti liigas saadi jagu TTÜ KK-st ning teisipäeval võideti Alexela KML-is Audentese SG/Noortekoondist.

Tartu Ülikool/Rocki hooaeg on samuti alanud kehvapoolselt, sest Alexela KML tabelis on kirjas koguni viis kaotust. Teisipäeval esimese EuroChallenge'i avakohtumine kaotati 56:74, sealjuures viimane veerand 9:28.

Viimase omavahelise mängu Alexela Meistrliigas võitis TÜ/Rock Janar Taltsi 30 punkti ja 13 lauapalli toel 85:54. TLÜ/Kalevi poolt tõid selles mängus Reimo Tamm 13, Robertas Grabauskas 10 ja Thomas Droney 10 punkti.