Kohtumise esimene pool mängiti punkt-punkti mängu. Kuigi Pärnu oli esimesel veerandil kergelt aktiivsemaks pooleks, oli pisikesele pausile minnes seis siiski viigiline 19:19. Teisel kümnendil jätkati pingelise heitlusega ning tasavägine mäng jätkus. Võrreldes esimese veerandiga, oli teise lõpus saanud punktiga peale Rapla 34:33.

„Pärnu võistkonda ei tundnud ei treenerid ega mängijad ise täna äragi. Meil ei olnud liidrit ja kindlat rünnakute lõpetajat, kes rasketel hetkedel võtaks mängu enda peale,“ rääkis Mait Käbin KK Pärnu-st. „Igal võistkonnal on vahel selline eriti must päev ja ma arvan, et Pärnul oli see täna. Alguses juhtisime, kuid hiljem ei suutnud vastaste pakutud olukordi enda kasuks ära kasutada. Siiski pole treeneritel ja meie võistkonnal usk endasse kadunud,“ lisas ta.

Pärast riietusruumist tagasi tulekut sai alguses kerge edu Pärnu meeskond, kuid Rapla kogus end kiirelt ning pärast 15:0 vahespurti kolmanda veerandi teises pooles, oli Indrek Ruudu juhendatav meeskond enne viimast kümmet minutit ees 54:44. Neljandal veerandajal oli liidripositsioon kindlalt TYCO Rapla käes, kes lasi Pärnu jõuda 4 punkti kaugusele, kuid noored mängumehed ei andnud alla ning võtsid esimese võidu koduses liigas tulemusega 70:64.

„Me oleme ise koguaeg uskunud, et meis on see olemas. Oli vaja see esimene võit ära võtta ja ma arvan, et jõuame veel paljud meis kahtlejad ümber veenda. Mängu alguses olid hirm ja võidusoov nii suured, mis kas kammitsevad või aitavad kaasa. Täna me lihtsalt tahtsime seda võitu nii väga,“ lausus Jaak Karp. „Potentsiaali on veel kõvasti, kuna selle võidu juures oli ikkagi liiga palju lihtsaid eksimusi. Lõpu poole lasime nad 4 punkti peale, et midagi kindlat ei olnud. Nagu näha on Illimar Pilk meeskonda küllaltki hästi sulandunud ning teeb täpselt seda, mida temalt ootame.“

Rapla parim oli nende uusim täiendus Illimar Pilk, kes viskas 19 punkti ja korjas lauast 9 palli. Teda toetas Indrek Kajupank 10 silmaga. Kristjan Evart oli Pärnu resultatiivseim 19 punktiga. Noored leedukad Augustas Peciukevicius ja Osvaldas Matulionis lisasid mõlemad 13 silma.

Videokokkuvõte: