Eestis puudutab vaesus enam kui 44 000 last ja vähemalt iga kümnes Eesti laps elab absoluutses vaesuses. Lapsed on ühiskonna kõige haavatavam osa, sest nad ei ole võimelised iseenda vajaduste eest seisma. Seetõttu vajavad allpool toimetulekupiiri elavad ja lapsi kasvatavad pered meie kõigi abi.

Toidupangad teevad igapäevaselt tööd selle nimel, et toimetada toit sealt, kus see on üle, abi vajavate perede toidulauale. Seda tööd tehes sõidavad Toidupanga autod iga päev sadu kilomeetreid, iganädalaselt saab abi vähemalt 1700 Eesti peret.

Soovides aidata vaesuses elavaid peresid, kutsub Eesti naiste korvpallikoondis iseenda eeskujul kõiki üles Toidupanga tööd toetama.

Naiskonna võistkonnasisene eesmärk on panustada vähemalt 2500 eurot. Mängijana on Viive-Kai Rebane lubanud annetada ühe euro iga punkti eest, mis võistkond sellel suvel EM-i kvalifikatsiooni­turniiril kuue kohtumise jooksul viskab. Korvpallifänne ja kogu Eesti rahvast kutsutakse mängudele kaasa elama ning naiskonna panust kahekordistama, et ühekoos juunikuu jooksul kokku koguda vähemalt 5000 eurot Toidupanga töö toetamiseks.

Korvpalliliidu president Jüri Ratas kiitis ka omalt poolt mängijate ideed: „Viive-Kai Rebane ja naiste rahvuskoondis tervikuna väärivad meie kõigi tunnustust selle positiivse algatuse eest. Mul on hea meel, et koondislased mõtlevad suurelt ning näevad ühiskonna murekohti laiemalt,“ ütles Ratas. „Oma panuse annab ka Eesti Korvpalliliit, kes annetab kogu EM-valiksarja kodumängude piletitulu allpool toimetulekupiiri elavatele peredele toiduabi andmiseks,“ kinnitas Ratas.

Kuidas toetuskampaanias osaleda?

1) Annetades Toidupanga annetustelefonidele
900 9005 – annetad 2 eurot
900 9010 – annetad 8 eurot
Kõik mobiilioperaatorid vahendavad annetusi tasuta.
Tähelepanu! Arvesse lähevad vähemalt 10 sekundi pikkused kõned.

2) Ülekandega Eesti Toidupanga annetuskontole:
SA Eesti-Hollandi Heategevusfond, a/a IBAN EE982200221049027713
Märksõna „Korvpall“

3) Annetades koondise kodumängudel Toidupangale „parim enne“-tüüpi toidukaupa, näiteks konserve, toiduõli, kuivaineid, rosinaid ja pähkleid.

Mängud toimuvad 11., 15., ja 18. juunil algusega kell 18.00 Audentese spordihallis. Mängude ajal on kohal Toidupanga annetuskastid ja vabatahtlikud, kes annetatud toidukauba vastu võtavad ja Toidupanga lattu toimetavad.

Vaadake liigutavat videoklippi: