"Maik on oskustega tüüp. Kui Chris (meeskonna teine põhitsenter Chris Silva - toim) on atleet, kes peab mängust arusaamise kallal vaeva nägema, siis Maik saab mängust suurepäraselt aru. Tal tuleb lihtsalt meie meeskonna mängustiiliga kohaneda," sõnas karmi juhendamisstiili poolest tuntud Martin.

"Maik oskab meie pikkadest kõige paremini kaitses kate-kattest mängu vastu hakkama saada. Mõelge sellele lausele natuke: (rõhutatult) ta on meie pikkadest kõige vähem atleetlik, kuid ometi tuleb kõige paremini kate-kattest mänguga toime! See on sellepärast nii, kuna ta saab mängust aru, on õigel ajal õiges kohas ja tahab kogu aeg juurde õppida."

Möödunud ööl pikendas South Carolina võiduseeria juba kaheksamänguliseks, alistades oodatult Florida Internationali 70:54. Kotsar viskas seekord 25 minutiga küll vaid 4 punkti, kuid kogus samas 6 lauapalli, 4 vaheltlõiget ja 3 korvisöötu.

"Maik tegi täna mitu efektset sooritust, kuid ei suutnud realiseerida paari lihtsat olukorda. Efektsed sooritused jäävad inimestele meelde, kuid lihtsate olukordade hästi lahendamine teeb sinust hea mängija. Ja ta on tegelikult ka lihtsaid olukordi siiani hästi lahendanud, lihtsalt stabiilsust napib veel."

"Temas ei olnud täna ekstrajõudu. Ma ei saa öelda siiski, et ta poleks piisavalt üritanud või tahtnud. Maik on särav noor ja seepärast kuulub ta ka algkoosseisu. Nüüd, mil tean, kuivõrd palju talle siin kõik korda läheb ning milline perfektsionist ta on, ei üllatuks ma, kui ta hetkel lihtsalt koolitööde pärast veidi stressis on," lisas Martin.

Järgmise mängu peab South Carolina uue nädala esmaspäeval Seton Halli ülikooli vastu.

*Videos räägib Martin Kotsarist alates 7.02.