Rapla mänedžer Jaak Karp oli pärast sellist lõpulahendust silmnähtavalt õnnelik: „Täiesti lõpp. Korvpallile ei saa paremat asja olla kui sellised mängud, mis määravad play-off’i kohtade saatuse. Kodupublikust on küll kahju, kuid põnevust ja pinget jagus kuhjaga. Olime 18-punktiga taga ja 3,4 sekundit enne kohtumise lõppu juhtisime esimest ja viimast korda ja võitsime. Magusamaks on raske minna. Aga au ka Pärnule.“

Kohtumise esimene pool tõotas Pärnu poolt vaadatuna ainult head. Mehed olid mänguks hästi häälestunud ning pea täismaja publikut tegid kõva lärmi, toetamaks oma meeskonda. Pärnu juhtis hetketi juba 18 punktiga, kuid poolajaks lasti Raplal jõuda 13 punkti kaugusele, seisuks 43:30. Kolmandal veerandajal hakkas aga kodumeeskonna mäng lagunema ning Rapla oma hoogu koguma. Pärnu küll juhtis enne otsustavat kümmet minutit, kuid kerge initsiatiiv oli külalistele juba antud.

Viimane veerand oli väga korvidevaene ning närviline. Kuigi play-offi aega ei ole veel käes, oli õhus tunda seda särtsu ja pinget, mis sellistele kohtumisele omane on. Pärnu oli võidus kinni kuni mängu lõpusekunditeni, kuid Martin Dorbek tabas 3,4 sekundit enne kohtumise lõppu otsustava korvi, viies Rapla esimest korda juhtima ja aidates oma klubil võita mäng 63:61.

Veerandfinaalis mängib Rapla seega TTÜ-ga, Pärnu aga Rakvere Tarvaga.

Pärnu peatreener Priit Vene otsis mängu järel sõnu: „Vahest nii need mängud lähevad. Kaotasime oma rütmi ja ei leidnudki seda enam üles.“ Uurides Venelt veerandfinaalide kohta, lausus ta: „Luban, et läheme Rakverele kõva lahingut andma. Mõlemal meeskonnal on omad head ja vead. Lõpuks on parem see, kes kasutab neid enda kasuks paremini ära.“

Võitjate poolelt oli resultatiivseim Martin Dorbek 19 punktiga. Rait-Riivo Laane toetas teda 10 silmaga. Üleplatsimees oli Pärnu poolelt Osvaldas Matulionis, kes viskas 21 punkti. Rain Raadi lisas 14 punkti ja 14 lauapalli ning Rannar Raap 10 silma. Must päev oli teisel KK Pärnu võõrleegionäril Augustas Peciukeviciusel, kes tabas 9-st vabaviskest vaid 1.

Neljaminutiline kokkuvõte Pärnu ja Rapla mängust: