Kohtumist alustas teravamalt eilses poolfinaalis TTÜ vastu raske kaotuse vastu võtma pidanud Audentese meeskond. Leemet Loiki ja Ran Andre Pehka vedamisel võideti avaveerand 26:19 ja poolajaks suurendasid Sixten Tomingase hoolealused eduseisu juba 16-punktiliseks – 48:32.

Kolmandal mänguperioodil jõuvahekorrad ühtlustusid (26:24), kuid otsustavale neljandikule mindi vastu Audentese turvalises 74:56 eduseisus.

Tartu alustas neljandat veerandaega 7:0 vahespurdiga ja jõudis neli ja pool minutit enne normaalaja lõppu seitsme punkti kaugusele (80:73). Puhkuseta rassinud Loik realiseeris teisel pool kahese, millele omakorda vastas tabava kaugviskega Kris Urvik (82:76). Hannes Saare tabav kolmene tõi tartlased poolteist minutit enne lõpuvilet kolme punkti kaugusele (84:81). Loik eksis kahesel ja pall läks Tartule.

Rünnakuaja viimasel sekundil oli sunnitud raske kaugviske võtma Peemot, kes aga ei tabanud. Audentese rünnak luhtus ja kolmesega karistas kaheksa ja pool sekundit enne normaalaja lõppu tartlaste Erki Urvik (84:84). Otsustava kahese tabas teist päeva järjest 40 minutit rassinud Ran Andre Pehka (86:84). Peemot sai Tartu poolelt veel kolmest proovida, kuid see jäi lühikeseks.

Võitjate parimad olid taaskord Pehka ja Loik, vastavalt 30 punkti, 9 lauapalli ja 6 sööduga ning 30 silma ja 9 lauapalliga. Daniel Krevald lisas 20 silma ja 9 lauapalli. Tartu poolelt tegi 23 punkti ja 10 lauapalliga kaksikduubli Hannes Saar. Patrik Peemot lisas 22 punkti, 5 lauapalli ja 6 söötu.

„Ma ei tea miks vastased viga ei teinud, aga tundsin, et viskan selle (võiduviske, toim.) sisse,“ sõnas sangariks tõusnud Pehka mängujärgses intervjuus Basketile. „Loomulikult oli nii vaimselt kui füüsiliselt keeruline pronksimänguks valmistuda. Eilne kaotus oli meile suur löök, aga suutsime täna vastu pidada. Medal on medal,“ lisas ta.

Kahel järjestikusel päeval väljakul täisminutid kirja saanud Pehka sõnul tuleb selliseks koormuseks valmis olla. „Mul ema jookseb maratone ja olen väikesest peale koos vanematega palju liigutanud. Hea põhi on all ja mulle meeldib kossu teha ka, nii et pole hullu,“ ütles Pehka spordimehelikult.