Episood toimus pühapäevases Itaalia kõrgliigamängus Pesaro ja Trieste vahel. Mängu võitis 84 : 74 Pesaro, Drell tegi kaasa üheksa minutit.

Videost jääb ebatäpse kaameranurga tõttu arusaamatuks, kas ja kui suur füüsiline kontakt Repeša ja Drelli vahel oli. Osa meediaväljaandeid on kirjeldanud, et esmalt tiris juhendaja Drelli juustest ja seejärel andis talle tugeva laksu selga.

Delfil pole seni õnnestunud Drellilt kommentaari saada.

Portaali Sportando üles laetud videot on Twitteris vaadatud ligi 80 000 korda. Suurematest meediaväljaannetest on juhtumist kirjutanud Marca (Hispaania) ja Sport24.gr (Kreeka), Sports.ru (Venemaa), aga enim tähelepanu on see saanud endistes Jugoslaavia riikides. Pealkirjadest käivad tihti läbi väljendid "skandaal" ja "närvide kaotamine".

Korvpalluritest on videole reageerinud näiteks kunagine Drelli klubikaaslane Bambergi päevilt, praegu Ateena AEK-s palliv ameeriklane Tyrese Rice. endine Kalev/Cramo mängija Vlad Moldoveanu ja Ljubljana Cedevita Olimpijas mängiv ameeriklane Kendrick Perry.

"See on minu kutt. Ta on hea poiss. Treenerid peavad mängijatele käe külge panemise lõpetama, kui nad ei taha, et see nendega juhtuks. Olen näinud, kuidas üks treener pani mängijale käe külge ja asi läks halvaks. Olen kindel, et ta ei näppinud enam kunagi ühtegi mängijat," astus Rice Drelli kaitseks välja.

"Mis kuradi asi see on!? Kurat, see pole normaalne," kirjutas Moldoveanu.

"Mind ei huvita, mis situatsioon seal oli. Treeneril pole mingit õigust mängijale käsi külge panna. Noormängija või mitte... see oleks selles klubis mu viimane mäng olnud," pahandas Perry.

Videot vaatas ka NBA klubi Portland Trail Blazersi põhitsenter Jusuf Nurkic. Bosnialane andis mõista, et varem oli Repeša veelgi karmima olekuga. "Näe vaeva edasi, küll see head teeb," oli Nurkici sõnum Drellile.

59-aastane Repeša on Euroopa korvpallis tuntud nimi. Horvaat on muu hulgas juhendanud Roma Lottomaticat, Treviso Benettoni, Málaga Unicajat, Milano Olimpiat ja Horvaatia koondist.

20-aastane Drell on tänavu Itaalia kõrgliigas platsile saanud üheksas mängus. Keskmiselt 12,3 minutiga on ta visanud 1,9 punkti ja võtnud 1,6 lauapalli.

Kalev/Cramo konsultant Alar Varrak kinnitas hiljutises podcast'is "Pihtas põhjas", et Pesaro on Kalevile korduvalt pakkunud ka varianti Drell Eesti esiklubisse laenule saata. Pärast Janari Jõesaare naasmist leidis Kalev, et Drelli liitumisega tekiks väikeste ääremängijate positsioonil üleküllus, ja tehingust ei saanud asja.

1x
00:00