Kohtumist alustasid paremini külalised Tartust. Avaveerandaja võitsid tartlased 24:16. Teisel veerandil suutis Kalev veidi kaotusseisu vähendada, ent poolajaks oli siiski ees Tartu Ülikool numbritega 45:39.

Kolmandal veerandajal tuli Kalev mängu tagasi ja viimaseks veerandiks pääseti juba ise 66:62 juhtima. Viimasel veerandil oli mõlemal võistkonnal mitmeid võimalusi mängu võitmiseks, ent olukordi ära kasutada ei suudetud. Minut enne normaalaja lõppu oli seis 84:84, aga kuna rohkem korve ei visatud, läks tarvis lisaaega.

Lisaajal võttis ohjad enda kätte Tartu Ülikool, kes juhtis veel 45 sekundit enne lõppu 95:91. Kalev suutis aga Janar Taltsi kolmesest vähendada kaotusseisu ühepunktiliseks. Kuus sekundit enne lõppu pääses tartlaste Märt Rosenthal 85:84 juhtimisel vabaviskele. Rosenthal tabas vaid ühe vabaviske, mis andis Tallinna Kalevile võimaluse võit võtta. Joshua Nofflet tabaski viimasel sekundil otsustava kolmese, mis tõi võidu Kalevile.

Noffleti vise tekitas aga palju küsimusi, sest selgelt polnud aru saada, kas tegu oli kolmese või kahesega - üks kohtunikest näitas kolmest, teine kahest. Kohtunikud otsustasid pärast videokorduse vaatamist fikseerida siiski kolmepunktiviske, kuigi kordusest selgelt viskeolukorda näha polnud.

Kaader võiduviskest:

Võitjate resultatiivseimateks kerkisid Damarcus Jamaal Harrison ja Michael Kyre Buchanan, kes viskasid vastavalt 23 ja 19 punkti. Karl-Johan Lips panustas 16 punktiga, võiduviske tabanud Noffleti arvele jäi 7 silma.

Tartu Ülikooli suurimad punktitoojad olid leedukad. Arnas Velicka tõi üleplatsimehena 29 punkti, Julius Kazakauskase arvele jäi 28 silma. Märt Rosenthal viskas tartlaste eest 16 punkti.

Kolme võiduni peetava veerandfinaalseeria võitis Kalev mängudega 3:1. Poolfinaalis ootab neid ees TalTechi meeskond.

Vaata mängu tipphetki:


ENNE KOHTUMIST:

Kohtumine peetakse Viimsis, Karulaugu spordikeskuses algusega kell 17.00. Delfi TV näitab mängu otseülekandes.

17. aprillil Tartus toimunud seeria kolmas mäng kulges üpris tasavägiselt. Võõrustajad asusid viie tabava kaugviske toel 23:20 juhtima ning poolajaks oli seis 41:39. Kolmandal veerandaja 25:13 üleolekuga haaras Kalev/TLÜ initsiatiivi, aga sellega polnud kaugeltki veel midagi otsustatud. Vahe kõikus kümne punkti piirimail, ent järk-järgult külaliste eduseis kahanes ning Kregor Hermeti kaugviskest oli Tartu pääsenud 1.23 enne lõppu kolme punkti kaugusele.

Olulistel hetkedel punkte enam ei saadud ning lõppskoori vormistasid hoopis Kalev/TLÜ-le Kaido Saks ja Ronald Eric McGhee Jr vabavisetest. Tallinlased juhivad seeriat nüüd 2-1 ja poolfinaalist lahutab neid üks võit. Vaatamata sellele, et Tartu suutis ühe viske kaugusele tulla, andis neil tunda lühike pink. Julius Kazakauskas tegi kaasa kõik 40 mänguminutit ja Arnas Velickal kogunes minuteid peaaegu 39.

Karl-Johan Lips viskas viimatises võidumängus Tallinna Kalev/TLÜ kasuks 20 ning Damarcus Harrison 16 punkti. 11 silma ja 6 korvisöötu sai enda nimele Ronald Eric McGhee Jr ning 10 punkti ja 8 lauapalli lisas Michael Buchanan. Kazakauskas oli Tartu parim 30 punkti ja 9 lauapalliga. Hermet viskas 16 silma ning 9 punkti ja 13 korvisöötu lisas Velicka. 8 punkti said kirja Märt Rosenthal ning Robin Kivi.