Teatavasti lahvatas eelmisel nädalal korvpallinaiskonna ümber skandaal, kui ametist taandati abitreener Heino Rebane, kes olevat osade mängijate sõnul ilmunud treeningule alkoholijoobes. Rebane ise on napsuse peaga tööle tulemist eitanud.

Korvpalliliidu juhatus kuulas täna juhtunuga seoses ära ka peatreener Jaanus Levkoi nägemuse selles osas. Samuti tauniti tugevalt koondise mängijate pöördumist pressi poole tõendamata infoga.

Alaliit avaldas Heino Rebasele, kui teenekale treenerile tehtud töö eest tänu, kuid teda abitreeneri ametisse ei ennistatud. Koostöö EKLi ja Rebase vahel otsustati lõpetada 25. veebruaril poolte kokkuleppel, kuna alaliidu peasekretär Keio Kuhi teatel ei näinud kumbki osapool koostöö jätkumise võimalust.

Kuhi sõnul andis juhatus täna Levkoile volitused edasiseks tegutsemiseks koondise peatreenerina, naiskonna komplekteerimiseks ja töise õhkkonna taastamiseks naiskonnas.

Levkoi ütles juhatuse koosoleku järel Delfile ja Eesti Päevalehele, et Rebase ametisse ennistamise teemat päevakorda ei tõusnud. "Ei, sellist teemat ei olnud," kinnitas Levkoi. Küsimusele, kes saab uueks abitreeneriks, vastas ta: "Hetkel ei oska küll vastata. Katsume sellest šokist välja tulla ja siis vaatame edasi."

Kas naiskonna koosseisus on oodata mingeid muudatusi? "Ka sellele ei oska hetkel vastata. See on liiga värske teema. Esmalt tuleb naiskonna liikmetega rääkida ja välja selgitada, millest selline sisekliima ja olukord tekkis," jäi Levkoi napisõnaliseks.

Korvpalliliit teatas oma pressiavalduses naiskonna kohta: "Ootame mängijatelt vastutustundlikku käitumist ja soovime, et eriarvamused saaks lahendatud omavahelistes vestlustes. Koondise mängijate esmaseks ülesandeks on keskenduda ettevalmistusele novembris toimuvateks mängudeks."

Vaata videointervjuud korvpalliliidu peasekretäri Keio Kuhiga: