"See on suur võit kogu Eesti korvpallile, mitte ainult Rockile. Võita sellise mänguga, nagu me teisel poolajal tegime, seda väga tihti ei juhtu. Eks meil olid omad plaanid, kuidas me seda meeskonda murrame, aga nägite ise - individuaalses plaanis on see tugev meeskond ja oskab hästi üks-ühte mängida, aga meie õnneks ei olnud nad kuigi palju kokku mänginud. Teisel poolajal sundisime neid individuaalselt mängima maa-ala vastu, mis alati ei lähe kõige ladusamalt. Ma arvan, et see risk, mis me täna võtsime, õigustas täielikult," rääkis Rocki peatreener Gert Kullamäe pärast mängu Delfi TV ja TV6 otse-eetris.

Rocki parim ja ühtlasi üleplatsimees oli Vilmantas Dilys 23 punkti ja 7 lauapalliga. Tanel Kurbas panustas võitu 12 punkti ning Augustas Peciukevicius 11 punkti ja 7 korvisöötu. Janar Taltsi arvele kogunes 9 silma ja 6 lauapalli.

Samara edukaimad olid 15 punktiga Anton Ponkrašov ja Filip Videnov, 10 punkti viskas Michal Ignerski.

Rock juhib nüüd vahegruppi täisedu nelja võiduga. Kaks võitu ja kaks kaotust on nii Samaral kui ka Antverpeni Giantsil, rumeenlaste Gaz Metan Medias on nelja kaotusega I-grupi viimane. Rockil on kohtuda veel võõrsil Giantsi ja Gaz Metaniga.

Mitte ainult ei kindlustanud Rock edasipääsu, vaid astus ka tohutu sammu alagrupi esikoha poole, mis annaks kahe võiduni peetavas veerandfinaalis koduväljakueelise. Veerandfinaalis ootab Rocki vastane J-grupist, kus nelja vooru järel juhtimas Ungari klubi Szolnoki Olaj kolme, järgnemas Reggio Emilia (Itaalia) ja Novo Mesto Krka (Sloveenia) kahe ning Cholet Basket (Prantsusmaa) ühe võiduga.

Rock sai kohe algusest hästi mängu sisse, minnes juhtima 4:0 ja 9:7. Samara tartlasi pikemalt eest ära ei lasknud, kuid avaveerandi skoori dikteeris siiski kodumeeskond. Avaveerand kuulus Rockile 22:20.

Rock tegi ka korraliku teise veerandaja, andes esimest korda edu käest alles Michal Ignerski kolmese järel seisul 35:38. Poolaja lõpus kasvas Samara edu korraks ka kuuele punktile (43:37), kuid Taltsi kahene ja vabavise tõi Rocki tagasi kolme punkti kaugusele. Poolajale mindi Samara 43:40 juhtimisel.

Rock tegi kolmepunktise vahe tagasi kiirelt tagasi ja läks 47:45 juhtima. Vaheldumisi juhtides kulges ka ülejäänud veerandaeg. Viimast kümmet minutit alustati Rocki minimaalsel, 62:61 juhtimisel.

Neljas veerand kuulus juba täielikult Rockile. 6.09 enne lõppu juhiti Dilyse kolmese järel seitsme punktiga 72:65 ning lähemale vastaseid enam ei lubatudki. Viimasel veerandil 22 punkti Samara 12 vastu visanud Rock sai ilusa 11-punktilise võidu ning kindlustas koha veerandfinaalis, mida võib väärata vaid väga ebatõenäoline sündmuste käik - Rock peaks selleks kaotama mõlemad järele jäänud mängud (Antverpenile vähemalt 8 punktiga) ning Antverpen oma mõlemad kohtumised võitma.