Korvpallipäeva raames külastasid lapsi Rain Veideman ja Frank Elegar BC Kalev/Cramost ning naiskorvpallurid Kerdu Arbet-Lenear (Tallinna Ülikool) ja Heila Rosenfeldt (Eclex/1182), kes viisid läbi kaks korvpallitundi. Lastega tehti erinevaid põrgatus- ja viskeharjutusi ning lapsed said esitada korvpalluritele erinevaid küsimusi. Korvpallurid eesotsas Frank Elegariga jäid päevaga rahule: „Mul oli lastega lõbus. Näitasime neile erinevaid harjutusi ja jagasime reedese mängu pileteid. Lisaks näitasin veel paari pealtpanekut ja vastasin laste küsimustele.“

Korvpalli päeva näol oli tegemist Randvere kooli spordisaali ühe avamisüritusega, mille puhul andis Korvpalliklubi Viimsi omaltpoolt koolile üle 24 korvpalli, 2 pallikotti ning eraldusvestid. "Tahtsime lastele kinkida ühe toreda päeva ja koolile uue maja- ning spordisaali valmimise puhul pallimängu varustuse. Arvan, et lapsed veetsid lõbusalt aega ja nii mõnigi laps proovis täna esmakordselt ise põrgatada või korvi tabada ja nägi oma silmaga pealtpanekuid. Kindlasti aitab selline päev tuua lapsi spordi ja korvpalli juurde nii mängija kui fännina ja juba reedel ongi lastel võimalus ise Frangile ja Rainile kaasa elada. Ühtlasi on mul heameel, et saame anda oma väikese panuse uuele majale sisu loomisel, Randvere koolis toimuvate korvpallitreeningute näol," rääkis KK Viimsi tegevjuht Tanel Einaste.

Selliste ürituste toimumise on võtnud oma hingeasjaks Korvpalliliidu president Jüri Ratas: „Proovime anda koolides rohkem valikuvõimalust, millist spordiala valida. Selleks aitame Korvpalliliidus läbi viia erinevaid koolitusi, et viia korvpall kõigile lähemale. Mul on hea meel, et Korvpalliklubi Viimsi ning BC Kalev/Cramo mängijad Frank Elegar ja Rain Veideman ning samuti Naiste meistriliigas mängivad Kerdu Arbet-Lenear ja Heila Rosenfeldt tulid lastele näitama, kuidas asja tehakse.“

Päeva viis läbi Henri Ausmaa Eesti Koolispordi Liidust, keda assisteerisid Korvpalliklubi Viimsi treenerid Märt Rohlin ja Valdo Lips.

Kalev/Cramo mängijad jagasid lastele pileteid Alexela Korvpalli Meistriliiga avamängule, mis toimub reedel 27. septembril algusega kell 19:00 Saku Suurhallis, kus valitsev Eesti meister Kalev/Cramo võõrustab mullust pronksiomanikku Rakvere Tarvast.