2012. aasta sügisel õnnestus tal osaleda kuues NBA-kohtumises Houston Rocketsi särgis, 2013. aasta kevadel NBA play-off'is viies mängus Golden State Warriorsiga.

Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak ütles Delfile, et Machado valiti välja umbes saja mängumehe seast: "Meil oli variante palju, keda me jälgisime - ikka kümneid kui mitte sada. Mõni oli isegi väga kõrge kaliibriga. Aga lõppkokkuvõttes saime meie võimaluste juures väga hea valiku. Loodame, et ta suudab ka Euroopas läbi lüüa."

Miks siis ikkagi just tema silma jäi? "Tema väljakul olles on näha, et asjad on kontrolli all. Vaatasin tema esitusi videost kahes erinevas võistkonnas. Ei tee rumalaid pallikaotusi, sööt liigub õigel ajal õigesse kohta, räägib, juhendab ja on ise ka füüsiliselt väga tugev. Samas toob ka ise keskeltläbi 10 punkti mängust ära," sõnas Varrak. "Ootangi, et ta juhiks mängu, paneks neid sööte ja teeks teised mehed ka enda ümber paremaks. Usun, et oli õige valik."

Kuigi mehe taust on muljetavaldav, ei ole ta hinnaklassilt väga palju kallim kui eelmisel hooajal Cramos mänginud Curtis Millage või Keith McLeod, arvas Varrak: "Mina täpselt mängijate lepinguid ei tea, aga müstiliselt kallim ta olla ei saa, sest meil lihtsalt pole sellist raha. Tean, palju meil umbes mängijatele kulutada on. Meie pakutava hinna juures saime väga korraliku mängujuhi."

Varrak pakkus, et Machado võiks Eestisse saabuda reede õhtul. Hetkel teeb Kalev/Cramo trenni kuue mehega: leedukas Mindaugas Kupšase, Reinar Halliku, Erik Keeduse, Gregor Arbeti, Martin Dorbeku ja Sten Olmrega. Armands Škele Kaleviga liitumise tõenäosus on Varraku sõnul 50-50, igapäevaselt ollakse läbirääkimistes kaks päeva tagasi isaks saanud Frank Elegariga, meeskonnas loodetakse jätkamas näha ka Rain Veidemani.

"Praegu oleme planeerinud nelja välismaalasega, võib-olla tuleb viis. Oleneb klubi rahakotist. Vahel on mõni huvitav vend veel septembriski klubita, kelle saab üles noppida. Südamest loodan, et sel nädalal saab asjad paika. Saaks järgmiseks nädalaks satsi kokku ning enne kontrollmänge ehk korralikult trennigi teha," lootis Varrak.