Mõned nädalad tagasi teatas valitsev Eesti meister BC Kalev/Cramo, et Arbet on uuel hooajal taas nende mängija, eile viibis ta ka meeskonna tutvustusel ning rääkis klubi uue hooaja eesmärkidest. Kalev/Cramo mänedžeri Kaarel Sibula sõnul oli Kreekasse siirdumine siiski õhus juba pikemat aega.

"Meie jaoks tema lahkumine tegelikult üllatus polnud, sest mingi variant oli olemas juba suvest. Ka Arbetiga hiljuti sõlmitud lepingus oli seetõttu sees punkt, et kui tuleb pakkumine tugevast välisklubist, siis meie teda kinni ei hoia. Nii läkski," rääkis Sibul Delfile.

Arbet mängis mäletatavasti Kreekas ka mullu, kuid selgelt nõrgemas meeskonnas. Arbeti ja tema koduklubi Kavala jaoks sai hooaeg varakult läbi, sest mai alguses lõppenud Kreeka liiga põhiturniiril jäädi viimaseks (5 võitu, 21 kaotust) ning play-off`i ei pääsetud.

Kas Kalevil on plaanis Arbeti koht uue mängijaga täita? "Ei tea veel, aga mingid mõtted meil on. Lähemalt arutame seda küsimust nädalavahetusel, oluline on ka peatreeneri (Alar Varrak - toim) nägemus," vastas Sibul.

Hooaeg algab Rakvere vastu

Homme algab uus hooaeg Eesti meistriliigas, kui Kalev/Cramo võõrustab kell 19 Saku suurhallis Rakvere Tarvast. Arbet pole ainus mängija, kes viimasel hetkel kohtumisest eemale jääb, sest reielihase vigastuse tõttu ei tule platsile ka tagamees Ty Abbott. Kahtluse all on ka viirushaiguse hankinud Indrek Kajupanga osalemine.

Kalevi peatreener Alar Varrak eeldab, et homsest lahingust tuleb väga raske ja huvitav mäng, kuna võrreldes Tarvas Cupiga on muudatusi mõlema meeskonna koosseisudes. „Meil on juures (Armands) Škele, kes on kolm päeva juba trenne meiega kaasa teinud. Samuti on tugevnenud oluliselt Rakvere klubi, kelle rivistusse on lisandunud mitmed mängijad võrreldes Rakveres peetud mänguga. Eelmisel aastal jäime Lääne-Viru esindusklubiga omavahelistes mängudes miinusesse, see aasta üritame loomulikult plussi jõuda.“